Londra, sub semnul focului în cea mai fierbinte zi: „Am pierdut totul!”. Zonele afectate de incendii arată ca după război VIDEO

Ultima actualizare:

Marea Britanie a înregistrat marți, 19 iulie, cea mai fierbinte zi din istorie, în unele zone temperaturile ajungând și la 40 de grade Celsius. Din cauza caniculei, au avut loc mai multe incendii de vegetație, care s-au extins și la casele oamenilor. 

Mai multe case din Londra au fost devastate de incendiu
Mai multe case din Londra au fost devastate de incendiu

Foto: captură video The Sun

Citește și: Planeta ia foc! Temperaturi record în Anglia, unde s-a topit pista unui aeroport. Situația din Franța și Spania, înrăutățită

Potrivit autorităților, incendiile au izbucnit pe pajiștile din apropiere de Wennington, care se află în districtul Havering, estul Londrei. Oamenii și-au părăsit casele pe jos, pentru a scăpa cu viață din calea incendiului.

Te-ar putea interesa și: Europa se sufocă! Spania așteaptă 47 de grade Celsius

Incendiul de marți, 19 iulie, din suburbia Dagenham a fost unul dintre sutele care au izbucnit în timpul celei mai fierbinți zile din Marea Britanie. Localnicii devastați au povestit cum au fost forțați să-și lase bunurile în urmă și să fugă din calea focului.

Foto: captură video The Sun

Află și: Viaţa la 52 de grade Celsius. Capitala Kuweitului e cel mai fierbinte oraş din lume

Oamenii au fugit din calea focului

În imaginile filmate de o dronă se poate vedea o stradă complet pustie, după ce rezidenții îngroziți au fost forțați să-și părăsească locuințele cuprinse de flăcări. În scenele văzute de obicei în țările sfâșiate de război, mașinile înnegrite zăceau acoperite cu cenușă, cu geamurile sparte. Unele dintre case au fost distruse complet de foc. Mobilierul carbonizat și bunurile pot fi, de asemenea, văzute revărsându-se din casele devastate.

Vezi și: Incendiu puternic de vegetație în California. Cei mai mari copaci din lume sunt în pericol!

Tim Stock, în vârstă de 66 de ani, a reușit să evadeze de acasă împreună cu familia, doi câini și o broască țestoasă, relatează tabloidul britanic The Sun. Bărbatul a declarat că: „Am pierdut totul. Casa, grădina, aveam doi stupi, nu era cale de întoarcere...Fiul meu a luat niște lucruri și a mers la casa unui prieten, dar aproximativ 10 minute mai târziu a ars și locuința lui, care se afla la câteva sute de metri distanță

Citește mai multe despre: Jandarmul-erou! A salvat o famlie dintr-un incendiu, deşi era în timpul liber

Am deschis biserica pentru că am cheile, i-am băgat pe toți, oamenii erau acoperiți de funingine, , dar apoi a început să se umple și lăcașul de fum așa că a trebuit să îo scoatem pe toți din nou.” 

„Nu mai avem nimic. Totul a dispărut”

Alfie Stock s-a luptat să-și salveze casa copilăriei cu un furtun în timp ce flăcările au pus stăpânire pe locuința lui, dar din păcate nu a reușit. El a adăugat: „Nu mai avem nimic. Totul a dispărut. Dar slavă Domnului că suntem cu toții în viață și toată lumea este bine.”

Vezi și: VIDEO Incendiu puternic în Delta Văcărești. Peste 15.000 de metri pătrați, afectați de flăcări

Departamentul de pompieri din Londra a declarat un incident major, ca răspuns la o înmulțire a numărului incendiilor în capitala Marii Britanii. 15 autospeciale și aproximativ 100 de pompieri au intervenit în Wennington, a anunțat Brigada de Pompieri de la Londra.

Citește și: Incendiile au pus stăpânire pe glob! Au ars casele oamenilor în Londra, iar românii îi ajută pe greci să stingă flăcările de lângă Atena

„Nu faceți grătar pe iarbă sau pe balcoane, nu lăsați sticle sparte sau pahare pe iarbă (pot declanșa incendii), aruncați țigările în siguranță și raportați un incendiu imediat ce vedeți unul. Nu vă asumați riscuri”, le-a recomandat primarul londonez Sadiq Khan oamenilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net