Incendiu puternic de vegetație în California. Cei mai mari copaci din lume sunt în pericol!

Un incendiu de vegetație de amploare a luat naștere în California, SUA, iar acesta se extinde în prezent spre pădurea de copaci sequoia din Parcul Național Yosemite, punând în pericol astfel cei mai înalți copaci din lume! Echipele de intervenție duc o luptă aprigă cu focul, pentru a preveni dezastrul. Iată imagini!

Cei mai mari copaci din lume, amenințați de incendiul Washburn Foto: Twitter
Cei mai mari copaci din lume, amenințați de incendiul Washburn Foto: Twitter

Incendiul Wasburn din California, izbucnit în decursul săptămânii trecute, s-a dublat în intensitate în ultimele 24 de ore, extinzându-se pe circa 650 de hectare, pe care le-a mistuit.

Vezi și: Zonele din Grecia unde pot avea loc incendii de vegetație, în 2022. Unde sunt pregătiți pompierii să intervină

Copacii gigantici din Parcul Yosemite, amenințați de incendiul Washburn

Flăcările se extind însă în ritm amenințător și spre pădurea Mariposa, din Parcul Național Yosemite, California, care adăpostește arbori gigant, considerați a fi cei mai înalți copaci din lume. 

În Parcul Yosemite sunt 500 de copaci sequoia, dintre care unii „bătrâni” de 2.000 de ani, informează presa internațională. La fața locului, pompierii sunt într-o cursă contra cronometru pentru a  proteja comunitățile din împrejurimi și a salva arborii. Din nefericire, vremea secetoasă și vântul nu ajută deloc la stingerea focului. 

De asemenea, intervenția pompierilor în zonă este dificilă și din cauza particularității terenului. Echipele de intervenție ajunse la fața locului folosesc și buldozere, pentru a „curăța” terenul și a putea pătrunde în pădure. Un personal de peste 500 de pompieri se luptă în prezent cu flăcările, iar fumul gros rezultat a afectat calitatea aerului din întreaga regiune. 

Nu rata: Imagini apocaliptice din timpul incendiului de vegetaţie din California! Şoseaua, cuprinsă de flăcări

O altă strategie folosită de pompieri este crearea de focuri controlate, pentru a pârjoli terenul și a împiedica, astfel, dezvoltarea focarului existent și în zonele respective. Mai multe imagini surprinse la fața locului au ajuns rapid și pe rețelele de socializare, unde se poate observa cum flăcările gigantice înghit copacii din zonă.

Incendiul Washburn a dus deja la evacuarea forțată a aproape 1.600 de persoane, aflate în zonele apropiate focarului, inclusiv comunitatea din interiorul parcului național.

Care este cauza incendiului masiv

Cât despre cauza incendiului, pompierii sunt de părere că temperaturile ridicate și seceta, care produce o vreme caldă și uscată, au fost factorii principali, însă această teorie este în continuare investigată. Cert este că schimbările climatice fac ca incendiile de vegetație să fie tot mai frecvente. 

Anul trecut, mii de sequoia gigantici au fost distruși în incendiile de pădure din California. Potrivit autorităților, peste 35.000 de astfel de focare au izbucnit în SUA până în prezent. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net