Zonele din Grecia unde pot avea loc incendii de vegetație, în 2022. Unde sunt pregătiți pompierii să intervină

Ultima actualizare:

Grecia, una dintre destinațiile de vacanță preferate de români, se confruntă și anul acesta cu incendii puternice de vegetație, care pot pune în pericol sejurul turiștilor, dar și viețile acestora! Iată zonele unde au avut loc incendii de vegetație în 2022 și de care trebuie să ne ferim!

Grecia, incendii puternice de vegetație și în 2022! Foto: Twitter
Grecia, incendii puternice de vegetație și în 2022! Foto: Twitter

Incendiile de vegetație fac și în acest an ravagii în mai multe zone din Grecia, în contextul unor temperaturi ridicate. Acestea afectează părți din zona continentală, dar și unele insule. 

Nu rata și: Avertizare de călătorie pentru Grecia! Vor avea loc fenomene meteo extreme

Incendii de vegetație violente în nordul, centrul și sudul Atenei, în Grecia, în 2022

Primul incendiu de proporții de acest tip a luat naștere în luna iunie a acestui an, într-o zonă sudică a capitalei Atena. Atunci, mai multe locuințe au fost cuprinse de flăcări, într-o suburbie, iar autoritățile locale au decis evacuarea mai multor persoane, din calea zonelor afectate.

În presă s-a vehiculat la vremea respectivă că flăcările au ajuns și într-o zonă rezidenţială a Atenei, unde locuieşte şi fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu.

Locuitorii din împrejurimi au fost avertizați prin SMS să se îndepărteze de casele lor, după ce incendiile s-au extins rapid. Vânturile violente au făcut ca focul să avanseze în timp record, iar pompierii au intervenit, pe lângă utilajele clasice, și cu avioane și elicoptere de stingere. Fumul gros a făcut ca atmosfera să fie una „sufocantă”, potrivit martorilor.

What caught fire in Athens again? https://t.co/57G8XIgOyx

— Angela Korras (@AngelaKorras) June 4, 2022

Vezi și: Vacanța în Grecia devine mai scumpă! Cât vei plăti pentru feribot

Cea mai afectată pare a fi regiunea Elis (Ilia), în nord-vestul Peloponezului. De asemenea, și vegetația la nord de capitala Atena a fost mistuită de flăcări. Vânturile puternice au contribuit la răspândirea flăcărilor în apropierea orașului Schimatari, situat la aproximativ 50 de kilometri nord de capitala Greciei. În acest sens, a fost emis și un ordin de evacuare a unui oraș costier, ca măsură de precauţie. 

Incendiu pe insula Evia

Un incendiu de vegetație a scăpat de sub control și centrul insulei Evia, a doua cea mai mare insulă din Grecia. Autoritățile au ordonat atunci, la mijlocul lunii iunie, evacuarea satului Kremastos ca măsură de precauție, deoarece focul s-a apropiat periculos de unele case, la aproximativ 800 de metri. Incendiul s-a extins pe versanții pădurii muntoase din Gaia. Vara trecută, insula Evia a suferit incendii devastatoare, care au distrus aproximativ o treime din pădurea sa.

Zonele unde pompierii se pregătesc să intervină

Potrivit specialiștilor, cele mai vulnerabile zone sunt Attica, Grecia Centrală, Grecia de Vest, Peloponez și insulele din estul Mării Egee. Există însă pericole și în insulele din nordul Mării Egee. 

pic.twitter.com/0nvihc37W0

— Salvador Elsalvadino (@Salvadordinoo) June 4, 2022

Unele municipalități (Kassandra, Sithonia și Aristotelis din Halkidiki) au interzis circulația pe anumite porțiuni. Risc foarte ridicat de incendii (nivelul 4) există în Attica, Kythera, Viotia, Corint, Argolida, Lakonia, insule din estul Mării Egee. În categoria 3 de risc ridicat se află Evia, Fthiotida, Achaia, Ilia, Messinia și Arcadia, ultimele patru fiind în Peloponez.

Anterior, au fost semnalate incendii în Peania (Attica), Porto Katsika (insula Lefkada) și în apropierea orașului Karystos (sudul insulei Euboea), acestea fiind și cele mai grave. La fața locului au intervenit și pompieri români. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a transmis și câteva avertizări de călătorie. 

Afectat a fost și orașul Kranidi, unde un hotel a fost evacuat după ce flăcările s-au extins și asupra lui. De asemenea, un incendiu din zona Amfissa a avansat rapid printre plantațiile de măslini către mănăstirea Profitis Ilias și către orașul Itea, care a fost parțial evacuat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net