Planeta ia foc! Temperaturi record în Anglia, unde s-a topit pista unui aeroport. Situația din Franța și Spania, înrăutățită

Este haos în Marea Britanie, după ce temperaturile au înregistrat astăzi valori record, iar autoritățile au luat decizii neașteptate. Spre exemplu, aeroportul Luton a fost închis timp de două ore, după ce temperaturile au înregistrat 38 de grade Celsius. Biroul de meteorologie anunță că mâine se așteaptă la temperaturi de 43 de grade Celsius, și la „mii de morți”.

termometru canicula jpeg

Pista aeroportului din Luton a fost închisă timp de două ore din cauza unui „defect al suprafeței”, produs de căldură. În Țara Galilor s-a înregistrat cea mai caldă zi din istorie, iar în Regatul Unit cea mai caldă zi din an. După izbucnirea mai multor incendii, anumite școli au fost închise și s-a decis anularea unor trenuri.

S-ar putea să te intereseze: Vremea în România va deveni insuportabilă! Când revine canicula

Țara Galilor a înregistrat deja cea mai fierbinte zi din istorie, temperatura atingând 37,1 °C la Hawarden, în Flintshire, depășind recordul anterior al țării care a fost în vigoare din 1990, cu aproape 2 °C mai puțin. Mâine, 19 iulie 2022, s-ar putea înregistra cea mai caldă zi din istorie în Anglia și Scoția.

Autoritățile din Regatul Unit se așteaptă ca temperaturile să depășească 40 de grade Celsius

Met Office a spus că temperaturile ar putea atinge 43°C mâine, cea mai mare valoare înregistrată vreodată, și ziua s-ar putea solda cu „mii” de morți. Între timp, activitatea a fost oprită și la Forțele Aeriene Regale din Norton, unde Sky News raportează că o parte a pistei s-a topit pur și simplu. O cisternă de petrol a luat foc pe una dintre cele mai circulate autostrăzi, iar incendiile au continuat să pârjolească tot în calea lor și astăzi, după mai multe săptămâni de secetă.

Nu rata nici: Viaţa la 52 de grade Celsius. Capitala Kuweitului e cel mai fierbinte oraş din lume

S-a emis o alertă națională prin care s-a solicitat creșterea puterii centralelor electrice în această seară, în contextul în care circuitele vor fi supraaglomerate din cauza ventilatoarelor și a aerelor condiționate. Șefii din domeniul sănătății le-au recomandat pacienților să rămână acasă, excepție făcând urgențele, de teamă că spitalele vor fi copleșite.

În urma unei reuniuni a comitetului de urgență Cobra, secretarul pentru sănătate, Steve Barclay, a declarat că serviciile de urgență se confruntă cu o creștere a numărului de apeluri la care se solicită Ambulanța. Au fost anticipate peste 8.000 de apeluri astăzi, însă auturotiățile sunt pregătite pentru ce e mai rău, având în vedere prognozele meteo de mâine.

Ți-am pregătit și: Cum îți ajuți organismul să combată canicula? Alimente pe care nu e bine să le consumi

Situația este la fel de rea în Spania, Portugalia și Franța

Mai mult decât atât, incendiile puternice au ars mii de hectare de pădure în Franța și Spania, în timp ce Marea Britanie este pregătită să înfrunte cea mai fierbinte zi din istorie, pe fondul unui val de căldură înfiorător. Un total de 14.300 de hectare de teren au ars luni, iar 24.000 de persoane au fost evacuate din regiune, a declarat pe Twitter prefectura Nouvelle-Aquitaine și Gironde.

Valul de căldură din Portugalia a intensificat o secetă preexistentă și a declanșat incendii în zonele centrale ale țării, inclusiv în satul Memoria, din municipiul Leiria. În Spania, incendiile de vegetație au cuprins duminică regiunea centrală Castilia și Léon, dar și regiunea de nord Galicia, a informat Reuters. Pompierii au stins flăcările la Mijas, în sud-estul provinciei Málaga, și au spus că persoanele evacuate se pot întoarce acasă.

   Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cub oana zavoranu png
Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate jpeg
cristian tudor popescu arșinel png
juriul Te cunosc de undeva! jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
vasile muraru alexandru arsinel png
Scurgeri de gaz din conductele Nord Stream FOTO EPA-EFE
image png
image
image
image
image
cub alexandru arsinel teatru png
george simion AUR jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
cub radu mirica animat gif
uragan Ian   foto colaj captura jpg
Vladimir Putin Foto Sergei BOBYLYOV / SPUTNIK / AFP