Cum îți ajuți organismul să combată canicula? Alimente pe care nu e bine să le consumi

Temperaturile din România ating valori din ce în ce mai mari, în fiecare vară. În această perioadă e important să ai grijă de tine și, dacă toată lumea recomandă consumul de lichide, hidratarea corectă și folosirea protecției solare, trebuie să știi că sunt mai multe măsuri pe care le poți lua, pentru a face față caniculei.

Ce este bine să faci pe timp de caniculă  Reguli de aur de la specialişti jpeg

Cele mai mari riscuri la care te expui în momentul în care este foarte cald afară sunt insolația și deshidratarea, însă specialiștii sunt de părere că poți face multe alte lucruri pentru a-ți ajuta corpul. Principalul este să ai grijă la alimentație și să nu consumi, sub nicio formă, anumite băuturi. Spre exemplu, există băuturi care, deși sunt gustoase, deshidratează.

S-ar putea să îți placă la fel de mult:  Horoscopul caniculei. Cum rezistă fiecare zodie temperaturilor crescute și cine are cea mai mică toleranță la căldură

Alcoolul este, fără doar și poate, principalul motiv al deshidratării, atunci când vorbim despre băuturile consumate, însă medicii susțin că aceleași efecte le are și cofeina. Nu, cofeina nu este regăsită doar în cafea, ci și în anumite ceaiuri și băuturi răcoriătoare. Ai grijă să o consumi în cantități reduse, mai ales în perioada aceasta și încearcă să elimini alcoolul pe cât posibil atunci când este foarte cald afară.

Cum poți preveni deshidratarea

Mai mult specialiștii relevă faptul că băuturile răcoritoare ce conțin cantități mari de zahăr accelerează și chiar provoacă deshidratarea, automat fiind potențat și riscul dezvoltării unor afecțiuni renale. Temperatura corpului se reglează cu ajutorul glandei hipotalanus, iar alcoolul duce la încetinirea acesteia- de asta ni se pare, uneori, după ce consumăm băutiri alcoolice, că este foarte cald.

Poate te interesează și: Problemele de sănătate care apar pe timp de caniculă. Cine sunt cei mai vulnerabili

Totodată, evită legumele cu efect diuretic, pentru că agravează deshidratarea. Pe timpul verii încearcă să consumi în cantități cât mai mici sparanghel, ceapă, usturoi, ardei gras, anghinare și fenicul. Deși sunt foarte gustoase, sunt considerate a fi diuretice naturale. Mango, fructul preferat al multora dintre noi este de evitat, având în vedere că este bogat în potasiu și are aceleași efecte ca legumele menționate deja. Află de AICI care sunt semnele deshidratării.

   Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net