Incendiile au pus stăpânire pe glob! Au ars casele oamenilor în Londra, iar românii îi ajută pe greci să stingă flăcările de lângă Atena

Temperaturile au atins valori fără precedent pe Aeroportul Heathrow din Londra, la ora amiezii, în cursul zilei de astăzi. Mercurul din termometre indica 40.2 grade Celsius, depășind maximul istoric anterior din Regatul Unit de 38.7 grade Celsius. Situația se menține critică și în Grecia, unde pompierii luptă zilnic cu flăcările, fiind ajutați de români.

incendiu de vegetatie

Biroul de Meteorologie transmite că noaptea trecută a fost cea mai fierbinte noapte înregistrată vreodată, căci temperaturile nu au scăzut sub 25.0 grade Celsius. Sunt așteptate temperaturi de 43 de grade Celsius, iar vremea din Regatul Unit este mai caldă decât în Maldive, Barbados și Jamaica, spre exemplu.

Pe aceeași temă:  Planeta ia foc! Temperaturi record în Anglia, unde s-a topit pista unui aeroport. Situația din Franța și Spania, înrăutățită

Incendii au izbucnit astăzi în sudul Angliei, în timp ce Marea Britanie a înfruntat cea mai fierbinte zi din istorie, cu temperaturi care au depășit 40 de grade Celsius. Școlile s-au închis pe bandă rulantă din cauza caniculei extreme, iar companiile feroviare s-au confruntat cu haos în mai multe orașe. Un uriaș incendiu de vegetație a izbucnit în Wennington, estul Londrei, unde a distrus cel puțin cinci case.

Situație critică și în Grecia, unde pompierii români au intervenit de urgență

Căldura extremă a fost cauzată de un val de aer cald venit din Nordul Africii și deșertul Sahara, dar și de un sistem de presiune subtropical denumit „Azores High”, despre care specialiștii spun că este rezultatul schimbărilor climatice. Aceleași schimbări climatice se resimt și în Grecia, țara care de câțiva ani arde în fiecare vară, din cauza secetei și a caniculei.

Ți-am mai pregătit și: Incendii «apocaliptice» în Europa! Turiști, evacuați de urgență din Spania și Franța

Un incendiu a izbucnit în această după-amiază pe versanții Muntelui Penteli, în suburbiile de nord ale Atenei. Locuitorii din orașele Anthousa și Drafi au primit o alertă de urgență, potrivit căreia e posibil să fie nevoiți să evacueze, după ce flăcările au început să înainteze către zona de case. Peste 300 de pompieri cu zeci de autospeciale, alături de 28 de pompieri români cu 3 rezervoare de apă, participă la operațiune, fiind ajutați de 5 elicoptere și 11 tunuri cu apă.

Incendiul poate fi observat din centrul Atenei și au apărut inclusiv primele imagini cu Panteonul și Acropola iluminate de flăcările catastrofale care mistuiesc muntele Penteli la doar câțiva kilometri distanță în nord. Oamenii legii au închis mai multe drumuri, iar vânturile puternice care suflă în zonă împiedică eforturile pompierilor de a stinge incendiul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie, Akala  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pizza pixabay jpg
laura crisan jpg
jolla castel nisip jpg
Aplicație Whatsapp pe smartphone  FOTO Shutterstock jpg
Adrian Marțian / FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
ricco cocosul jpg
MV5BYzY2ZTNhMzItYzQwZC00ZWQ2LWI2NWMtNjJmZmY5NGFiNWEzXkEyXkFqcGc@  V1  jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net