Incendii «apocaliptice» în Europa! Turiști, evacuați de urgență din Spania și Franța

Un val extrem de căldură s-a abătut asupra Europei și a generat incendii de vegetație care au mistuit zone întregi, iar autoritățile au luat urgent măsuri pentru salvarea turiștilor și a locuitorilor din regiunile afectate. În Spania și Portugalia au fost raportate cel puțin 1000 de decese din cauza temperaturilor extreme. 

Incendii «apocaliptice» în Europa! (sursa foto video The Guardian)
Incendii «apocaliptice» în Europa! (sursa foto video The Guardian)

În sudul Spaniei, peste 3.200 de oameni au fugit pentru a se adăposti de incendiile de pe dealurile Mijas, care s-au extins și în Málaga, o populară stațiune turistică. Cei aflați la plajă pe Costa del Sol, în apropiere de Malaga, au filmat momentul când un hidroavion se alimentează cu apă din Marea Mediterană pentru a stinge flăcările ce cuprinseseră stațiunea. 

Vezi și: Zonele din Grecia unde pot avea loc incendii de vegetație, în 2022. Unde sunt pregătiți pompierii să intervină

Persoanele care se aflau în Malaga, în timpul izbucnirii incediului, au trăit clipe de groază.

„Am luat doar câteva lucruri esențiale și pur și simplu am alergat, iar în acel moment am văzut cum toată lumea fugea disperată de-a lungul străzii... erau o mulțime de ambulanțe și mașini de pompieri”, a declarat o tânără pentru BBC

În altă parte a Spaniei, au izbucnit incendii în provinciile Castilla y León, Galicia și Extremadura. Peste 1.000 de decese au fost atribuite căldurii din Portugalia și Spania, în ultimele zile. În Portugalia, valorile termice au urcat recent până la 47C.

În Franța au fost evacuate 16.000 de persoane din cauza incendiilor provocate de temperaturile record

Franța a evacuat peste 16.000 de persoane amenințate de incendii în sud-vest. Incendiile s-au extins și Croația și Grecia.

Autoritățile din Gironda din Franța, o regiune turistică populară, au evacuat paznicii din locurile de campare, turiștii au plecat mai devreme. Incendiile s-au raspândit in zonele Teste-de-Buch și Landiras.

Un locuitor din sud-vestul Franței a descris incendiile forestiere ca fiind „post-apocaliptice”. Incendiile au distrus 10.500 de hectare de teren, iar ministrul de Interne Gerald Darmanin a lăudat „curajul remarcabil” al pompierilor.

Serviciul meteo francez a prognozat valori de până la 41C în sudul țării, duminică și noi temperaturi record sunt prognozate pentru luni.

Cod roșu de căldură în Marea Britanie

În Marea Britanie există o avertizare de cod roșu pentru căldură extremă în anumite părți ale Angliei, deoarece țara se pregătește pentru temperaturi record luni și marți, atingând probabil 41C în unele părți.

În Creta, pompierii greci se luptă cu incendiile care au cuprins dealurile din jurul regiunii Rethymno, de pe coasta de nord.

Vezi și: Scene apocaliptice în Spania! Armata trimisă să lupte cu flăcările din Andaluzia!

În unele zone din sud-vestul Turciei și de pe coasta Adriatică a Croației autoritățile încearcă să stingă incendiile de vegetație. Flăcările s-au întins în apropierea orașelor stațiuni din Croația Zadar și Sibenik. 

Temperatura pe Glob a crescut îngrijorător din cauza activității industriale

Valurile de căldură au devenit mai frecvente, mai intense și durează mai mult din cauza schimbărilor climatice cauzate de om. Temperaturile au crescut cu 1,1 °C de la începutul erei industriale și vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce drastic emisiile de carbon.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
cub horoscop bani
barbat suparat jpg
lidia fiica corneliu vadim tudor cum isi serba tatal ei ziua de nastere 802328 jpg
America Express Andreea Balan si Andreea Antonescu 6 amuleta Foto Antena 1 jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
image
image
image
image
image
image
Fratii Tate escortati de politisti la iesirea din sediul DIICOT 26 ianuarie FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
facebook messenger jpeg
gun 4560173 960 720 jpg