România, lovită din plin de valul de aer fierbinte care a făcut prăpăd în Europa. Temperaturi extreme

După ce un val de aer fierbinte venit din Africa a pus stăpânire pe vestul Europei, se pare că România nu scapă nevătămată, căci masa de aer înaintează vertiginos spre țara noastră care va fi lovită din plin. Iată la ce temperaturi trebuie să ne așteptăm, potrivit Adevărul.

prognoza meteo pentru septembrie vreme caniculara jpeg

Au fost temperaturi uriașe în Europa, în ultimele câteva săptămâni, iar masa de aer care le-a provocat  va ajunge și în România, unde se vor înregistra temperaturi de peste 35 de grade Celsius în cursul săptămânii viitoare, notează Adevărul. Totodată, meteorologii transmit că și în Grecia sau Bulgaria se vor înregistra temperaturi ridicate.

Te-ar mai putea interesa și: Cum arată dieta ideală pe timp de vară. Ce alimente să consumăm când e caniculă

În Europa a fost prăpăd în ultimele zile. Spre exemplu, meteorologii din Franța au anunțat că temperaturile pot depăși 43 de grade Celsius în anumite zone, valorile atingând un maxim istoric. Nici în nord-estul spaniei situația nu este mai bună, unde autoritățile au decis inclusiv să emită alerte de tip „cod roșu”.

Europa, pârjolită de un val de aer fierbinte din Africa

AEMET transmite că astăzi ar fi ultima zi în care Spania, Franța și Italia se vor confrunta cu temperaturi atât de mari, căci o masă vestică de aer rece se îndreaptă către țările menționate. În Spania au fost înregistrate cele mai mari temperaturi din luna mai din ultimul secol. De altfel, acesta nu este primul val de căldură cu care țara se confruntă în ultimul an, ci al patrulea.

Nu rata nici: De ce nu este bine să consumăm băuturi reci pe timp de caniculă. Explicațiile Mihaelei Bilic

Din acest motiv, mai multe incendii au izbucnit pe teritoriul țării, iar pomierii s-au luptat ore în șir cu flăcările, în temperaturi care ajungeau chiar și la 43 de grade Celsius. Mai multe sate au fost evacuate, iar autoritățile au decis să închidă un drum național și să anuleze mai multe trenuri. În Franța s-a decretat cod portocaliu în mai multe regiuni și cod roșu în altele, fiind cea mai caldă perioadă din istorie. Au fost doborâte recorduri de temperatură.

Marea Britanie și Belgia au fost, de asemenea, lovite de valul de căldură, iar autoritățile nemțești au scos pompierii pe străzi, pentru a răcori asfaltul cu ajutorul jeturilor de apă, se mai arată în Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net