Jandarmul-erou! A salvat o famlie dintr-un incendiu, de┼či era ├«n timpul liber

N-a ezitat s─â sar─â ├«n ajutorul unei familii! Un jandarm din Pite┼čti, aflat ├«n timpul liber, a intervenit prompt, duminic─â sear─â, ├«n cazul unui incendiu izbucnit la o gospod─ârie din comuna arge┼čean─â C─âteasca. Reac┼úia sa rapid─â a f─âcut ca o familie cu cinci persoane s─â fie salvat─â ├«n ultima clip─â de limbile de foc, arat─â adevarul.ro.

image
Pompierii au izbutit s─â lichideze incendiul. Foto: ISU Arge┼č

Sear─â de prim─âvar─â, care nu anun┼úa nimic din ceea ce urma s─â se ├«nt├ómple! Subofi┼úer ├«n cadrul Jandarmeriei Arge┼č, Constantin Geanin M─ârculescu (22 de ani), se afla la volanul ma┼činii sale ┼či mai avea 20 de kilometri p├ón─â s─â ajung─â acas─â.

├Än satul Sili┼čtea din comuna C─âteasca, t├ón─ârul a v─âzut v─âl─âtuci de fum ┼či fl─âc─âri puternice ├«n curtea unei case.

De┼či se afla ├«n timpul liber, jandarmul a oprit f─âr─â s─â ezite ┼či a sunat imediat la num─ârul de urgen┼ú─â 112, anun┼ú├ónd c─â o anex─â dintr-o gospod─ârie a fost cuprins─â de un incendiu violent. ├Äntre timp, o vecin─â a ie┼čit dintr-o locuin┼ú─â ┼či a ├«nceput s─â-i strige pe proprietarii casei.

O femeie, un b─ârbat ┼či cei trei copii ai lor au ie┼čit speria┼úi din gospod─ârie, ├«n vreme ce acoperi┼čul grajdului se pr─âbu┼čise deja din cauza focului.

image
Constantin Geanin M─ârculescu, un jandarm cu suflet nobil

Casa se afla la numai câţiva metri de anexa care ardea ca o torţă. Geanin n-a stat însă degeaba până la sosirea echipajelor de pompieri.

├Än vreme ce proprietarii nici nu se dezmeticiser─â, jandarmul arge┼čean a ├«ncercat s─â opreasc─â extinderea incendiului cu mai multe crengi.

├Än momentul ├«n care a auzit sirenele pompierilor, t├ón─ârul a deschis larg por┼úile, astfel ├«nc├ót autospeciala de la Inspectoratul pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â Arge┼č s─â ajung─â aproape de locul unde ardea.

Chiar dac─â interven┼úia sa se ├«ncheiase, bravul jandram n-a p─âr─âsit gospod─âria dec├ót atunci c├ónd echipajele de pompieri au reu┼čit s─â lichideze incendiul. Familia salvat─â i-a adresat mul┼úumiri jandarmului-erou.

Plutonierul Mirel Tache, ├«nger p─âzitor pentru un ┼čofer bulgar

├Än noiembrie 2020, un alt jandarm aflat ├«n trafic a salvat via┼úa unui om. Plutonierul adjutant Mirel D─ânu┼ú Tache, din Giurgiu, conducea ma┼čina de serviciu, fiind dep─â┼čit de un autoturism ├«nmatriculat ├«n Bulgaria. Din cauza vitezei, ma┼čina respectiv─â a derapat ┼či a intrat ├«n gardul unei case.

ÔÇ×Mirel a folosit o rang─â pentru a deschide portiera ┼či a apelat imediat serviciul de urgen┼ú─â. P├ón─â la sosirea ambulan┼úei, a sim┼úit ├«ns─â miros de ars ┼či a decuplat firele care ar fi putut lua focÔÇŁ, a transmis atunci Jandarmeria Rom├ón─â pe pagina de Facebook.

┼×oferul bulgar, care suferea de diabet, a fost transportat la spital, iar salvatorul a fost felicitat de superiorii s─âi.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
foto 1   Cristina Spatar JPG
card ajutor jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg
trans bhutan cnn
giani vladimir 25713800 jpeg
1 carmen tanase jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
pustnic japonez profimedie (4) jpg
card ajutor jpg