Un jandarm supraponderal a început să alerge zilnic și a slăbit 55 de kilograme

Câtă voință! Plutonierul adjutant Ionuţ Timofte, în vârstă de 37 de ani, este unul dintre jandarmii de bază ai unităţii sale şi e un exemplu pentru mulţi colegi, dar şi pentru persoanele supraponderale. El a reușit să slăbească nu mai puțin de 55 de kilograme și a devenit un sportiv redutabil. 

Ionuț Timofte a slăbit 55 de kg   FOTO: adevarul.ro
Ionuț Timofte a slăbit 55 de kg FOTO: adevarul.ro

Ionuţ Timofte activează în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) „Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa. El a fost desemnat recent “jandarmul de onoare al unităţii”, pentru rezultatele remarcabile obţinute în ultimii ani la concursurile de alergare montană şi la maratoane. 

Ionuț s-a apucat de alergare înainte să se căsătorească, într-un moment în care avea 125 kilograme. Tânărul a avut o tărie de fier în lupta cu greutatea corporală. Acum cântărește 70 de kilograme şi este om de bază al Postului Montan de jandarmi din Bucegi. 

„Acum câţiva ani, când am văzut cât îmi arăta cântarul, am decis că trebuie să schimb ceva și am început să fac sport. Alergatul m-a disciplinat şi în ceea ce priveşte alimentaţia”, se confesează plutonierul adjutant Ionuţ Timofte.  

El a decis să acționeze radical la 22 de ani, pentru că situația devenise apăsătoare și orice efort era greu de îndurat. „Eram gras. S-au întâmplat multe de atunci, am participat la peste 80 de concursuri în toţi aceşti ani. Anul trecut am alergat, pentru micuții cu autism, 153 de kilometri, în 19 ore și 35 de minute. Nu mă gândeam că o să alerg asemenea distanțe”, arată Ionuț.

„Consumam sucuri și cartofi prăjiți”

Dâmboviţeanul a absolvit Liceul Sportiv din Moreni, la secţia „Fotbal”, scrie adevarul.ro. După terminarea studiilor liceale s-a plafonat din punct de vedere sportiv: nu mai alerga şi a început să se îngraşe. 

„Vreo doi ani am avut o alimentaţie haotică, consumam băuturi carbogazoase și mâncam cartofi prăjiţi. Mai ieşeam cu prietenii la un tenis de picior şi, după cinci minute, mă sufocam. Într-o zi mi-am luat o bandă de alergare şi de aici a început totul”, îşi aduce aminte jandarmul. 

Participă la concursuri de alergare 

Rezultatele au început să se vadă. În 2015 a participat la primul concurs de alergare și a început să se pregătească tot mai serios. „Alergarea face parte din viaţa mea. Sportului îi datorez şi familia, pentru că mi-am cunoscut soţia în sala de sport. Am 75 de kilograme și mă menţin la această greutate. Am grijă şi cu alimentaţia, nu beau alcool, nu fumez”, explică el. 

Ionuț Timofte participă la concursuri de alergare FOTO: adevarul.ro
Ionuț Timofte participă la concursuri de alergare FOTO: adevarul.ro

Am făcut asta și pentru că la 22 de ani eram predispus la boală, la diabet. În 2016 aveam o medie de 2.000 de kilometri pe an, iar acum alerg în jur de 4.000 de kilometri anual. Mă antrenez în fiecare zi, acasă şi la serviciu”, încheie multiplul medaliat la concursurile din ţară.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net