El e îngerul salvator pentru o mamă şi o fiică! Povestea jandarmului erou

Un jandarm din Slobozia este autorul unui gest care a făcut diferenţa între viaţă şi moarte pentru două femei, mamă şi fiică, din Ialomiţa, captive într-o maşină răsturnată. Intuiţia l-a făcut pe omul în uniformă să oprească în drum spre serviciu şi să descopere victimele lipsite de ajutor. 

image
Valentin Necula, jandarmul erou

Valentin Necula are 41 de ani şi de aproape două decenii lucrează în structurile Jandarmeriei: mai întâi, la Bucureşti, iar din 2007 - la Slobozia (Ialomiţa). El spune că gestul pe care l-a făcut pe 14 februarie, chiar de Ziua Îndrăgostiţilor, a fost unul normal. „Plecasem seara către unitate, fiindcă urma să intru în tură. Drumul DN2C nu este foarte circulat, adică maşinile nu merg bară la bară.

E mai mereu linişte. De acasă, din comuna Traian, şi până la Slobozia, la unitate, sunt cam 30 de kilometri. La ieşirea din Amara mi-am aruncat ochii în dreapta. Mi s-a părut că văd ceva ciudat, la 20 de metri de şosea”, explică jandarmul. Valentin a oprit maşina mai mult din instinct, pentru că, fiind noapte, nu puteai să-ţi dai seama ce erau luminiţele care se zăreau pe câmp. Iniţial, a crezut că este vorba despre un utilaj agricol.

image
Victimele erau încarcerate în maşină. Foto: ISU Ialomiţa

„Totuşi, n-am fost convins. Când am coborât din maşină, am văzut, cu lanterna, o maşină răsturnată”, povesteşte Valentin. Primul gând a fost să salveze victimele, iar totul se derula în faţa ochilor săi cu viteză ameţitoare. A auzit zgomote şi ţipete şi a realizat că victimele, captive în autoturism, erau conştiente. Ca să elimine orice pericol, a verificat repede dacă există scurgeri de combustibil. În acelaşi timp, vorbea cu persoanele rănite şi le spunea să stea liniştite, pentru că echipajele de salvatori sunt deja pe drum. Valentin alertase autorităţile prin apel la 112 şi le indicase exact zona în care se află, scrie adevarul.ro.   

«Mama fetei era  plină de sânge»

Până la sosirea echipajului medical, subofiţerul a adus o pătură din maşina sa, pentru a proteja împotriva frigului cele două victime, mamă şi fiică, aflate în stare de şoc. În cele din urmă, el a izbutit să deschidă una dintre portiere, pentru ca femeile să poată ieşi.

image
Echipajele medicale au intervenit la timp. Foto: ISU Ialomiţa

„Erau mama şi fiică. La volan se afla tânăra în vârstă de 22 de ani. Nu ştiau să spună cum s-a petrecut accidentul. Veneau de la Griviţa şi se îndreptau către Slobozia, acolo unde au domiciliul. Fata era într-o stare de agitaţie ridicată, iar mama sa era plină de sânge. Am încercat să le calmez”, îşi aminteşte Valentin. Echipajul medical sosit la locul accidentului le-a preluat pe cele două victime şi le-a transportat la spital. 

“Oricine ar fi făcut la fel, mă bucur că am reuşit să intervin. M-am interesat despre starea celor două victime şi sunt bine”, încheie jandarmul cu suflet mare.  

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Roxana, alături Liviu Guță
BeFunky collage (18) jpg
cub iosif rotaru png
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
marilyn monroe
accident defileul jiului gj jpg
gazprom conducta
image
image
image
image
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg