El e îngerul salvator pentru o mamă şi o fiică! Povestea jandarmului erou

Ultima actualizare:

Un jandarm din Slobozia este autorul unui gest care a făcut diferenţa între viaţă şi moarte pentru două femei, mamă şi fiică, din Ialomiţa, captive într-o maşină răsturnată. Intuiţia l-a făcut pe omul în uniformă să oprească în drum spre serviciu şi să descopere victimele lipsite de ajutor. 

Valentin Necula, jandarmul erou
Valentin Necula, jandarmul erou

Valentin Necula are 41 de ani şi de aproape două decenii lucrează în structurile Jandarmeriei: mai întâi, la Bucureşti, iar din 2007 - la Slobozia (Ialomiţa). El spune că gestul pe care l-a făcut pe 14 februarie, chiar de Ziua Îndrăgostiţilor, a fost unul normal. „Plecasem seara către unitate, fiindcă urma să intru în tură. Drumul DN2C nu este foarte circulat, adică maşinile nu merg bară la bară.

E mai mereu linişte. De acasă, din comuna Traian, şi până la Slobozia, la unitate, sunt cam 30 de kilometri. La ieşirea din Amara mi-am aruncat ochii în dreapta. Mi s-a părut că văd ceva ciudat, la 20 de metri de şosea”, explică jandarmul. Valentin a oprit maşina mai mult din instinct, pentru că, fiind noapte, nu puteai să-ţi dai seama ce erau luminiţele care se zăreau pe câmp. Iniţial, a crezut că este vorba despre un utilaj agricol.

Victimele erau  încarcerate  în maşină. Foto: ISU Ialomiţa
Victimele erau încarcerate în maşină. Foto: ISU Ialomiţa

„Totuşi, n-am fost convins. Când am coborât din maşină, am văzut, cu lanterna, o maşină răsturnată”, povesteşte Valentin. Primul gând a fost să salveze victimele, iar totul se derula în faţa ochilor săi cu viteză ameţitoare. A auzit zgomote şi ţipete şi a realizat că victimele, captive în autoturism, erau conştiente. Ca să elimine orice pericol, a verificat repede dacă există scurgeri de combustibil. În acelaşi timp, vorbea cu persoanele rănite şi le spunea să stea liniştite, pentru că echipajele de salvatori sunt deja pe drum. Valentin alertase autorităţile prin apel la 112 şi le indicase exact zona în care se află, scrie adevarul.ro.   

«Mama fetei era  plină de sânge»

Până la sosirea echipajului medical, subofiţerul a adus o pătură din maşina sa, pentru a proteja împotriva frigului cele două victime, mamă şi fiică, aflate în stare de şoc. În cele din urmă, el a izbutit să deschidă una dintre portiere, pentru ca femeile să poată ieşi.

Echipajele medicale  au intervenit la timp. Foto: ISU Ialomiţa
Echipajele medicale au intervenit la timp. Foto: ISU Ialomiţa

„Erau mama şi fiică. La volan se afla tânăra în vârstă de 22 de ani. Nu ştiau să spună cum s-a petrecut accidentul. Veneau de la Griviţa şi se îndreptau către Slobozia, acolo unde au domiciliul. Fata era într-o stare de agitaţie ridicată, iar mama sa era plină de sânge. Am încercat să le calmez”, îşi aminteşte Valentin. Echipajul medical sosit la locul accidentului le-a preluat pe cele două victime şi le-a transportat la spital. 

“Oricine ar fi făcut la fel, mă bucur că am reuşit să intervin. M-am interesat despre starea celor două victime şi sunt bine”, încheie jandarmul cu suflet mare.  

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net