Imaginile care au stânit indignare. Pompierii aflaţi în misiune, într-o barcă din care scoteau apa cu un pet

Angajaţii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au acţionat pentru salvarea a două persoane, care au plonjat cu maşina într-o baltă adâncă de opt metri. Accidentul s-a produs marţi, pe drumul dintre Suceava şi Berchişeşti.

Salvatorii aruncau apa cu un bidon de plastic. Foto: newsbucovina.ro
Salvatorii aruncau apa cu un bidon de plastic. Foto: newsbucovina.ro

La volan se afla Ioan Rusu (75 de ani), care fusese externat din spital cu două zile în urmă, iar pe scaunul din dreapta - nepoata sa, Andreea Horga (21 de ani). Bătrânul avea diabet, iar anchetatorii cred că a suferit un infarct, motiv pentru care maşina a părăsit drumul şi a ajuns în groapa plină cu apă, săpată de un constructor, acum doi ani, pentru a turna pilonul unui pod. Andreea Horga era elevă în anul doi la Şcoala Postliceală Sanitară Suceava, iar apropiaţii sunt devastaţi de durere. Ambii au fost scoşi din apă fără suflare. 

Andreea Horga. Foto: Facebook
Andreea Horga. Foto: Facebook

Doar doi pompieri au intrat în baltă pentru a recupera trupurile

Un martor a sunat la 112, apelul fiind înregistrat la ora 13.09. În scurt timp, malul iazului s-a umplut cu pompieri, poliţişti şi echipaje medicale. Numai că, din mulţimea prezentă, doar doi pompieri au intrat în iaz cu o barcă pneumatică, în care, la un moment dat, a început să intre apă. În timp ce unul dintre salvatori folosea o prăjină ca să găsească maşina scufundată, colegul său se chinuia să scoată apa din barcă, folosind un bidon de plastic. Printre ultimii care au ajuns la faţa locului au fost tocmai scafandrii, ceea ce a creat indignare, scrie adevarul.ro. De la sediul ISU Suceava până la locul accidentului este o distanţă de doar 11 kilometri.

Maşina a fost scoasă cu greu din groapă
Maşina a fost scoasă cu greu din groapă

Doar doi scafandri angajaţi la ISU Suceava

ISU Suceava are doar doi scafandri, iar în ziua în care s-a întâmplat nenorocirea, nici unul nu era de serviciu. Totuşi, unul dintre ei a venit de acasă, ajungând după mai bine de 20 de minute. „În două-trei minute, habitaclul a fost plin de apă. Vorbim de o groapă cu adâncime de 6-8 metri, cu vizibilitate zero. Victimele au rămas repede fără oxigen. Salvarea era posibilă doar în primele momente când au căzut în apă”, spune căpitanul Alin Găleată, de la ISU Suceava.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net