Raed Arafat luptă cu canicula. Guvernul a înființat o celulă de criză pentru cetățeni

Guvernul României a înființat o celulă de criză privind perioada caniculei. Raed Arafat a menționat ce măsuri urmează să fie luate la nivelul autorităților și instituțiilor publice. 

Astfel, Guvernul urmează să organizeze o convocare de urgență a comitetelor de la nivelul fiecărui județ și municipiului București, iar în urma acestei întâlniri de urgență se va analiza situația și dispunerea măsurilor necesare. 

„ANM-ul a anunțat două intervale, 21 iulie-24 iulie, cod galben de caniculă ridicat, iar în 22-23 iulie o să fie și un cod portocaliu. În situația în care ne aflăm și în perioadă de secetă, riscul de apariții de incendii este foarte ridicat.”, a amintit Raed Arafat.

Citește și despre: Care sunt explicațiile temperaturilor ridicate? Planeta e mai caldă cu 1,1 grade Celsius

De asemenea, Raed Arafat a menționat că a fost aprobat un set de măsuri generale pentru cetățeni și pentru instituțiile publice. Astfel, Guvernul are în plan amenajarea unor puncte medicale ce vor fi dotate cu apă, campanii de informare preventivă a populației pe perioada caniculei, dar și monitorizarea zonelor forestiere, pentru a stopa un potențial incendiu.

Urmărește și: Vremea în România va deveni insuportabilă! Când revine canicula

Ce se recomandă în perioadă de caniculă

De altfel, se ia în vedere și monitorizarea populației ce este vulnerabilă în fața acestui val de căldură, dar și evitarea deplasărilor pentru cetățenii ce suferă de boli. 

Preventiv, populația este sfătuită să evite deplasările sau alternarea acestora cu repausul, în spații ce sunt echipate cu aer condiționat.

Astfel, se recomandă evitarea spațiilor aglomerate, a expunerii la soare și a efortului fizic intens între 11:00 - 18:00. 

Printre altele, se recomandă și asigurarea unei hidrătări și alimentații corespunzătoare ce este adaptată sezonului, alcătuit în special din apă, sucuri naturale din fructe, ceaiuri, legume sau iaurturi. 

De asemenea, este necesară și adaptarea vestimentației prin purtarea de haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

cub andi moisescu olivia steer png
FotoJet jpg
zodia singura de sarbatori jpg
FotoJet (1) jpg
cub amal george cooney png
horoscop zilnic 16 februarie jpeg
cub anamaria prodan png
cub cristina spătar png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 6 decembrie sf ierarh nicolae icoana de gabriel toma chituc jpeg
ciprian pian duduianu jpg
viteza austria politia jpg
Vladimir Putin jpg
Acastist Sfântul Nicolae, sursă foto: Pixabay
FotoJet jpg