Raed Arafat luptă cu canicula. Guvernul a înființat o celulă de criză pentru cetățeni

Guvernul României a înființat o celulă de criză privind perioada caniculei. Raed Arafat a menționat ce măsuri urmează să fie luate la nivelul autorităților și instituțiilor publice. 

Astfel, Guvernul urmează să organizeze o convocare de urgență a comitetelor de la nivelul fiecărui județ și municipiului București, iar în urma acestei întâlniri de urgență se va analiza situația și dispunerea măsurilor necesare. 

„ANM-ul a anunțat două intervale, 21 iulie-24 iulie, cod galben de caniculă ridicat, iar în 22-23 iulie o să fie și un cod portocaliu. În situația în care ne aflăm și în perioadă de secetă, riscul de apariții de incendii este foarte ridicat.”, a amintit Raed Arafat.

Citește și despre: Care sunt explicațiile temperaturilor ridicate? Planeta e mai caldă cu 1,1 grade Celsius

De asemenea, Raed Arafat a menționat că a fost aprobat un set de măsuri generale pentru cetățeni și pentru instituțiile publice. Astfel, Guvernul are în plan amenajarea unor puncte medicale ce vor fi dotate cu apă, campanii de informare preventivă a populației pe perioada caniculei, dar și monitorizarea zonelor forestiere, pentru a stopa un potențial incendiu.

Urmărește și: Vremea în România va deveni insuportabilă! Când revine canicula

Ce se recomandă în perioadă de caniculă

De altfel, se ia în vedere și monitorizarea populației ce este vulnerabilă în fața acestui val de căldură, dar și evitarea deplasărilor pentru cetățenii ce suferă de boli. 

Preventiv, populația este sfătuită să evite deplasările sau alternarea acestora cu repausul, în spații ce sunt echipate cu aer condiționat.

Astfel, se recomandă evitarea spațiilor aglomerate, a expunerii la soare și a efortului fizic intens între 11:00 - 18:00. 

Printre altele, se recomandă și asigurarea unei hidrătări și alimentații corespunzătoare ce este adaptată sezonului, alcătuit în special din apă, sucuri naturale din fructe, ceaiuri, legume sau iaurturi. 

De asemenea, este necesară și adaptarea vestimentației prin purtarea de haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net