Cum să vă răcoriţi în nopţile de vară: bagaţi lenjeria de pat în frigider!

Ultima actualizare:

    Primul pas pentru un somn liniştit: renunţaţi la pijamale!
Primul pas pentru un somn liniştit: renunţaţi la pijamale!

Canicula e tot mai greu de suportat în timpul nopţii, iar aparatele de aer condiţionat, folosite în exces, pot avea efecte neplăcute asupra sănătăţii. Vă prezentăm cîteva trucuri pentru a găsi răcoarea necesară unui somn odihnitor, fără să apelaţi la aerul condiţionat.

Metoda egipteană. Acest truc presupune umezirea lenjeriei de pat cu apă rece, pentru confort şi răcoare în timpul somnului. Dacă vreţi să protejaţi salteaua, puteţi aşeza câteva prosoape care să absoarbă  umezeala.

Alegeţi bumbacul! Renunţaţi la satin, mătase sau polistiren. Lenjeria de pat de culoare deschisă, din bumbac, este  cea mai potrivită.

Răciţi lenjeria de pat! Înainte de culcare, puneţi câteva minute în congelator lenjeria de pat, băgată într-o pungă de plastic. Scoasă de la frigider, lenjeria vă va oferi confortul dorit pentru un somn liniştit.

Folosiţi un ventilator în dreptul ferestrei! Procedând astfel, intrarea aerului cald este respinsă. De asemenea, puteţi folosi şi o lustră specială cu ventilator, care va ridica aerul cald.

Renunţaţi la pijamale! În timpul nopţilor cu vipie puteţi dormi dezbrăcaţi. Dacă nu agreaţi această variantă, puteţi încerca lenjerie de corp lejeră, din bumbac.

Improvizaţie. Vă puteţi “construi” un aparat de aer condiţionat mai puţin periculos, prin plasarea unui recipient plin cu cuburi de gheaţă în faţa unui ventilator.

Citiţi mai mult pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
politie tamponare   politia romana jpg
Prognoza meteo 10 13 februarie 2022  În ce zone din țară se strică vremea  Ultimele vești de la ANM jpeg
chirie apartament jpeg
image png
Tâmâia este unul dintre cele mai bune leacuri mănăstireşti pentru fiere jpeg
liniste apartament la intrarea in bloc jpg
Vlad Ciurea Foto Captură YouTube jpg
shutterstock 174199757 jpg