Desertul pe care îl poți consuma fără grija kilogramelor în plus. Mihaela Bilic garantează că nu îngrașă nici măcar cu un gram

6 noiembrie 2023 15:51   Fapt divers

Dacă există alimente care nu îngrașă deloc am vrea probabil să știm, mulți dintre noi, mai ales cei care iubesc mâncarea. Nutriționistul Mihaela Bilic spune că fructele reprezintă un desert la care putem să apelăm ori de câte ori simțim nevoia de dulce. „Fructele se mănâncă pentru plăcerea gustului. Sunt desertul făcut de natură, perfect echilibrat", a spus aceasta

Fructele reprezintă o parte importantă a unei diete sănătoase. Consumul zilnic a cel puțin cinci porții de fructe este recomandat ca parte a unei diete echilibrate.

Mihaela Bilic: „Fructele nu trebuie transformate în suc"

„Cel mai natural și mai sănătos desert sunt fructele. Dacă credeați până acum că fructele sunt aliment de bază, greșiți. Fructele se mănâncă pentru plăcerea gustului. Sunt desertul făcut de natură, perfect echilibrat. Adică au multă apă, fibre, vitamine, minerale și puține calorii, cu condiția să le mâncăm cu măsură și să le mestecăm și să nu le transformăm în suc.

Deci luați niște prune sau eu știu, niște caise, fi ele și uscate, o bucățică de ananas la sfârșitul unei mese și o să vedeți că ajută și la digestie și satisfac și nevoia de dulce. Para este un fruct pe care noi românii îl avem din belșug și pe care nu-l prețuim. Inclusiv diabetici pot să mănânce pere, are un fel de zahăr care se absoarbe lent și le satisface nevoia de dulce", a declarat Mihaela Bilic, scrie RomâniaTV.net

Perele și gutuile, fructele perfecte

„Mamele care vor să oprească alăptatul și să înțarce copilul, să îi dați o bucățică de pară și o să vedeți că nu mai plânge. Și pentru cei care sunt lacomi și mănâncă o ladă de fructe o dată, că știu că există și astfel de cazuri, vă sugerez să mâncați gutui, pentru că la gutui, dacă nu le mesteci bine și nu ne mănânci încetișor, riști să te îneci și să mori. Așa că gutuia este fructul perfect, și de desert, și de aliment anti-lăcomie. Dar fructele sunt un desert și să mănâncă cu măsură”, a explicat Mihaela Bilic

De ce sunt importante fructele 

Fructele sunt bogate în fibre, precum și în vitamine, minerale, antioxidanți și compuși vegetali. De asemenea, fructele sunt, în mod natural, sărace în sodiu și grăsimi. Dat fiind gustul lor dulce, fructele tind să aibă o cantitate mai mare de zahăr natural și calorii în comparație cu majoritatea tipurilor de legume.

Fructul este partea dulce, cărnoasă și comestibilă a unei plante ce conține în general semințe. Se consumă de obicei crude, deși unele soiuri pot fi gătite. Acestea se prezintă într-o mare varietate de culori, forme și arome. Printre tipurile comune de fructe care sunt ușor de găsit se numără: merele și perele; citrice - portocale, grapefruit, mandarine și lămâi verzi, fructe cu sâmburi - nectarine, caise, piersici și prune; tropicale și exotice - banane și mango; fructe de pădure - căpșuni, zmeură, afine, kiwi și fructul pasiunii; pepeni.

Mai multe