Cel mai periculos instrument muzical din lume. De ce au murit multe persoane care au cântat la el

13 iunie 2023 9:11   Fapt divers
Ultima actualizare:

Unul dintre numeroasele instrumente muzicale existente este considerat a fi extrem de periculos, după ce mulți dintre cei care au cântat la el și-ar fi pierdut zilele, cel puțin așa spun zvonurile acelor vremuri. Se pare că, acest instrument este rar în zilele noastre și nu sunt mulți cei care au auzit de el, deși prin 1820 era celebru. Se spune despre acest instrument că ar fi fost inventat de celebrul Benjamin Franklin.

Care este cel mai periculos instrument din lume

Conform Publicației Lethbridge News, citată de Unilad, se pare că cel mai periculos instrument din lume este ”armonica de sticlă”. Acest intrument a fost realizat în anul 1761 de către Benjamin Franklin. 

După ce acesta a văzut un muzican care cânta la pahare umplute cu apă, acesta ar fi luat câteva boluri de sticlă de diferite mărimi și le-a montat pe un fus. Bolurile de sticlă se învârteau cu ajutorul unor pedale. De asemenea, tija era atașata la o roată, iar cu ajutorul acelei pedale, aceasta putea fi rotită manual. 

Cum se folosea, de fapt, armonica de sticlă

Este bine de știut că, fiecare bol avea o culoare, reprezentând notele muzicale. Cel care cânta la acest instrument își înmuia degetele în apă. După aceea, atingea marginea fiecărui bol în timp ce acesta se rotea. În acest mod, rezulta un sunet similar cu cel al paharelor cântătoare. În scurt timp, acest instrument muzical a devenit celebru. Însă, în anii 1820 mulți oameni au început să povestească întâmplări înfiorătoare despre experiența cu acest instrument muzical. Mai mult de atât, numeroase persoane au declarat că acesta ar fi ucis mulți artiști care au cântat la el.

Legendele spun că plumbul din boluri era absorbit de degetele muzicienilor

Se pare că, complexitatea acestui instrument muzical a suprastimulat complet creierul. Asta a făcut să apară mai multe simtome neplăcute: amețelile, halucinațiile, crampele, dar și stările de nervozitate. Au existat voci care erau de părere că, tonurile înalte și eterice invocau spiritele morților, aveau puteri magice sau îi înnebuneau pe ascultători.

Pe de altă parte, au fost și artiști care au spus că plumbul din bolurile de cristal ori din vopsea ajungea să fie absorbit pe degetele muzicienilor. Aceasta ar fi fost una dintre cauzele îmbolnăvirilor. Însă, nu se știe dacă este vorba despre o legendă sau chiar așa s-au întâmplat lucrurile.

Mai multe