Destinația de toamnă ideală pentru o vacanță de vis. Locul din România cu cele mai frumoase peisaje în acest sezon

25 octombrie 2024 14:30   Fapt divers

Este una dintre cele mai frumoase și impresionante atracții naturale ale României. Fiind una dintre puținele căi de legătură dintre Moldova și Transilvania, Cheile Bicazului oferă un adevărat spectacol șoferilor și călătorilor care vizitează regiunea în această perioadă. Copacii au îmbrăcat haine de toamnă, iar tabloul natural îți taie răsuflarea!

Situate în masivul Hășmaș, Cheile Bicazului, care reprezintă una dintre cele mai frumoase și impresionante atracții naturale din România, au o istorie lungă, care se întinde pe mii de ani. De-a lungul timpului, au beneficiat de condițiile geologice care le-au făcut ceea ce vedem în prezent.

Deoarece masivul este compus în principal din calcar și alte roci solubile, au permis râului Bicaz să sape de sute și mii de ani până când le-a traversat, creând o vale îngustă între masivele înalte. Prin urmare, turiștii pot admira Piatra Altarului, de 1.120 metri, sau Piatra Pinteștilor, de 847 metri. Frumuseţea locului care face legătura dintre Moldova şi Transilvania a devenit celebră în întreaga lume. Stâncile spectaculoase şi drumul şerpuit este considerat unul dintre cele mai frumoase.

Cheile Bicazului se transformă total toamna

Pe ambele părți ale Bicazului, crestele înalte și albe, cu diferite specii de copaci, îți dă impresia vor cădea în orice moment, mai ales din cauza curbelor ascuțite. Distanța în această zonă este de 8 km și întregul traseu este format din serpentine periculoase, plus urcușuri și coborâșuri. Drumul este îngust și există doar două căi, ceea ce face ca depășirea să fie foarte periculoasă în condiții de trafic aglomerat.

În unele locuri există spațiu pentru parcarea mai multor mașini și multe magazine de suveniruri. Din nou, turiștii se opresc de obicei pentru a face fotografii și a admira peisajul. Cheile Bicazului, pădurile și pajiștile din jur sunt desemnate parc național, cu o serie de reglementări speciale. În ceea ce privește turismul rural, zona este destul de bine dezvoltată, cu multe vile și cabane care oferă cazare la prețuri rezonabile. În plus, există campinguri, care merită experimentate în regiune.

Mai multe