Domnitorul care s-a căsătorit din interes și a avut și o fiică nelegitimă. Avea multe escapade amoroase, fiind considerat un adevărat Don Juan

14 iulie 2023 8:22   Fapt divers

Domnitorul care s-a căsătorit din interes și a avut și o fiică nelegitimă. Avea multe escapade amoroase, fiind considerat un adevărat Don Juan. Este vorba despre Mihai Viteazul!

Născut în anul 1558 și având sprijin turcesc, Mihai Viteazul a ajuns la conducerea Țării Românești de abia în anul 1593. Totuși în perioada scurtă de domnie, de doar un an de zile, Mihai Viteazul a reușit să unifice cele 3 teritorii unde trăiau români, Moldova, Transilvania, cât și Țara Românească, în anul 1600.

Fiica nelegitimă a lui Mihai Viteazul

Fusese ban al Olteniei, fiind un puternic feudal și s-a bucurat de susținerea boierilor olteni. Mihai Viteazul s-a ridicat împotriva turcilor și a reușit să-și arate calitățile de lider militar în bătălia de la Călugăreni. Acesta a luat parte la lupta anti-otomană coordonată de Sfântul Imperiu Romano-German, controlat de habsburgi, și a devenit un faimos comandant de oști.

Pe lângă realizările sale fantastice, domnitorul a fost recunoscut pentru puterea și carisma sa, care de multe ori atrăgea toate femeile din jur. Potrivit Adevărul, domnitorul a avut parte de multe aventuri amoroase, care au rămas și ele parte din filele de istorie. Soția sa s-a numit Tudora, însă a avut și câteva amante: Tudora, Velica, Zamfira şi Maria Christierna. Cu Stanca s-ar fi căsătorit din interes și cu ajutorul ei ar fi obținut puterea de care avea nevoie. 

Din aceste iubiri s-au născut trei copii, doi legimiti și unul „din flori”. Florica și Nicolae Pătrașcu au fost copiii pe care i-a făcut cu soția sa, Stanca, însă domnitorul a avut și o fiică nelegitimă, pe Marula, ce s-a născut din dragostea sa cu Tudora din Târgșor. 

„A fost fiica nelegitimă a lui Mihai Viteazul, făcută cu o anume Tudora din Târgşor. A fost născută în anul 1599. În 1616, Marula se căsătoreşte cu Socol din Răzvad şi a murit la 17 decembrie 1647. A fost îngropată în biserica din Răzvadu de Sus, din judeţul Dâmboviţa, ctitorie a soţului ei Socol, mare clucer. Pe piatra ei de mormânt se menţionează că a fost fiica lui Mihai Viteazul. Marula provenea, prin mama sa, din neamul boierilor din Târgşor, Negoieşti şi Popeşti”, a spus istoricul Florin Petrică pentru Adevărul. 

Mihai Viteazul n-ar fi apucat să stea prea mult cu fiica lui, fiind ocupat cu campaniile din Transilvania și Moldova, dar se spune că i-ar fi lăsat moștenire fetei mai multe sate. 

Mai multe