Emoționant! O pisică a parcurs 1.000 km pentru a-și regăsi stăpâna

27 noiembrie 2023 15:40   Fapt divers

Poveste emoționantă! Pisica Lisi, în vârstă de trei ani, a călătorit 1.000 de kilometri între Franța și Germania timp de șase luni, doar pentru a-și regăsi stăpâna. Totul a început în iunie anul trecut când Hildegard Holtschneide s-a mutat din regiunea franceză Dordogne în Düsseldorf, orașul ei natal din Germania.

A plecat alături de câinele său, Henry, și pisica ei, Lisi. Femeia s-a cazat într-un hotel din Saint-Cyr-l'École pentru o noapte, potrivit Le Parisien. Atunci, Lisi a reușit să iasă din cameră și să se piardă. „Am căutat-o cu disperare peste tot și am sunat la toate asociațiile, la toate adăposturile și la toți medicii veterinari din zonă, dar nimeni știa nimic. Nimeni nu a văzut-o.”

Pisica Lisi, găsită pe stradă la 1.000 km distanță de unde a fost pierdută

Ajunsă în Düsseldorf, femeia a continuat căutările. A pus anunțuri pe internet cu privira la pisica ei pierdută, însă nu a primit niciun răspuns. Credea că nu o va mai vedea vreodată, însă pe 9 noiembrie, a primit un mesaj în care era anunțată că o tânără i-a găsit pisica în Braunschweig, un oraș german situat la 1.000 km de unde o pierduse. Luka (27 de ani) a găsit pisica pe stradă și a dus-o la veterinar pentru a îi face un control.

Acolo, femeia aflat că Lisi este căutată de jumătate de an de stăpâna ei. Luka nu a stat pe gânduri și a contactat-o pe Hildegard, iar cele două au stabilit să se întâlnească. În cele din urmă Hildegard și Lisi s-au reunit, dar nimeni nu știe cum a ajuns pisica din Franța în Germania. Revederea cu stăpâna ei a fost una emoționantă. Ajunsă pe peronul gării, Hildegard , însoțită de maltezul Henry, a plâns când și-a revăzut pisica, pe care o credea pierdută pentru totdeauna. „După această aventură, nu o voi mai elibera niciodată”, a promis Hildegard Holtschneide.

Mai multe