Despăgubit cu 1,400.000 de dolari, după ce i-a fost furată pisica: „Mi-am făcut dreptate”

Ultima actualizare:

Joshua Smith (41 de ani), un bărbat din Oregon, SUA, a fost despăgubit cu 1,4 milioane de dolari, după ce Frank, pisica lui în vârstă de trei ani, i-a fost furată în 2019. Bărbatul a dat vina pe proprietarul casei în care locuia cu chirie, iar un juriu din Multnomah i-a dat dreptate, zilele trecute.

Joshua Smith și pisica lui, Frank
Joshua Smith l-a adoptat pe Frank în 2017 (Foto: Arhiva personală/documente instanță)

Joshua Smith a spus că este fericit că a câștigat procesul. Povestea lui este coșmarul oricărui iubitor de animale. „Mesajul juriului ar trebui să fie puternic și clar pentru proprietari. Trebuie să respectați drepturile chiriașilor, mai ales când vine vorba de animale de companie.”, a spus avocatul Michael Fuller, care l-a reprezentat pe Smith. 

Joshua l-a adoptat pe Frank în 2017, după ce l-a găsit pe stradă. El l-a ținut în camera umilă pe care a închiriat-o într-o casă destinată oamenilor care se recuperează după dependența de droguri, în Portland. Bărbatul s-a trezit că felina lui a dispărut în mod misterios, pe 29 aprilie 2019.

Și-a dat seama imediat că proprietarul său, Devon Andrade, este vinovat. Smith l-a dat în judecată atât pe el, cât și pe grupul care se ocupă de reședința de recuperare a dependenților de droguri, Pinestreet LLC, la doar câteva zile după dispariție lui Frank. Andrade a recunoscut în instanță că l-a mințit pe Frank, spunându-i că nu are voie să aibă o pisică, pe motiv că ar fi încălcat contractul de închiriere a camerei. Proprietarul a declarat că l-a furat și l-a dus pe Frank la un adăpost local.

Joshua Smith: „Am fost foarte norocos”

 „S-a dovedit că oamenii din juriu erau și ei iubitori de animale”, a mai spus avocatul Michael Fuller. În timp ce Smith a câștigat mulți bani în instanță, el nu a putut să îl recupereze pe Frank. Medicii veterinari descoperit că motanul avea un microcip și l-au returnat stăpânilor săi inițiali. În anii de când a fost intentat procesul, Smith s-a căsătorit, a scăpat de dependența de droguri, s-a mutat în stațiunea Seaside din Oregon - cu o populație de 7.000 de locuitori - și și-a deschis propria lui frizerie, numită Handsome Wolf. „Mi-am făcut dreptate. Am fost foarte norocos pentru că am spus adevărul.”, a declarat bărbatul, citat de publicația americană New York Post. Smith plănuiește să își cumpere o casă cu banii câștigați, pentru a putea adopta multe pisici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net