Topul celor mai toxice plante de apartament pentru pisici. De unde știi dacă felina ta a ingerat o plantă otrăvitoare?

Ultima actualizare:

Ai o pisică în casă și vrei să-i oferi un mic colț de verdeață? Atentie! Unele plante nu sunt indicate atunci când ai o felină! Pentru a preveni orice risc de otrăvire, vă prezentăm o listă cu plante toxice de evitat în mod absolut acasă. Află care dintre ele pot face rău animalului tău de companie.

Ficusul este o plantă toxică pentru pisică. Foto: Click.
Ficusul este o plantă toxică pentru pisică. Foto: Click.

Pisicile adoră mirosul plantelor. Prin urmare, este necesar să le recunoașteți pe cele care sunt toxice pentru felinele dvs. și astfel să evitați orice pericol, deoarece aceste animale de companie sunt prea sensibile. Iubitori de plante verzi, vrei să-ți înfrumusețezi interiorul oferind în același timp un spațiu verde pisicii tale? Te ajutăm să alegi plantele potrivite! 

De unde știi dacă pisica ta a ingerat o plantă otrăvitoare? Simptome de otrăvire!

Dacă pisica ta a ingerat o plantă toxică, apar simptome care nu lasă nicio îndoială cu privire la intoxicația felinei tale... Înroșire, umflare, mâncărime... Când pisica ta este otrăvită, simptomele observate sunt rezultatul iritației sau inflamației. Dacă planta atacă direct organele felinei tale, vor apărea primele simptome! În unele cazuri, intervenția medicului veterinar devine urgentă. Iată exemple ale celor mai proeminente simptome:

- Dificultăți de respirație: plămâni și căi respiratorii.
- Salivare și dificultăți la înghițire: gura, gâtul sau esofag.
- Vărsături: stomac și intestine.
- Diaree: intestin și colon.
- Bătăi neregulate ale inimii (lente sau rapide): inima.
- Pisica ta bea și urinează în exces: rinichii.

Ești sigur că pisica ta a ingerat o plantă otrăvitoare? Nu vă panicați ! În primul rând, ia-ți pisica și du-o de urgență la medicul veterinar. De asemenea, este important să identificați planta ingerată de frumoasa felină pentru a determina tratamentul de care are nevoie. Nu știi numele plantei? Este ușor ! Luați o probă de plantă sau de vărsături ale pisicii dumneavoastră la medicul veterinar. Ce fel de plante de apartament sunt periculoase pentru pisicile tale? Iată lista pe care e bine să o ai în vedere atunci când ai o felină.

Dieffenbachia

Ca și crotonul, Dieffenbachia este o plantă cu frunze colorate. Ingestia lui provoacă probleme digestive, leziuni renale sau orbire.

Aloe vera

Aloe vera este o plantă de apartament bine cunoscută pentru virtuțile sale. Cu toate acestea, acest lucru provoacă diaree hemoragică și vărsături la pisica dumneavoastră.

Ficus

Frunzele de ficus provoacă vărsături și probleme digestive la pisica ta. Pot apărea, de asemenea, iritația și hipersalivarea gurii. De asemenea, sunt de așteptat tremurături musculare.

Yucca

Yucca este foarte periculos din cauza saponinelor pe care le conține. Ingerând această plantă, pisica ta riscă chiar paralizia. De fapt, toate părțile acestei plante sunt considerate otrăvitoare.

Amaryllis

Această plantă de interior este foarte dăunătoare pisicilor, în special bulbul. Amaryllis conține licorină, care provoacă tulburări gastro-intestinale, tremor, letargie și chiar alte consecințe neurologice

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net