Singurul animal din lume care nu poate scoate limba. Când îl văd, oamenii aleargă mâncând pământul și tremurând de frică

Lumea animalelor este una plină de surprize, unde de fiecare dată când avem impresia că nu mai este nimic nou de descoperit, natura ne aruncă în față încă un mister. Iar un astfel de fapt interesant, care a uimit specialiștii de pe tot globul, este faptul că unui animal emblematic îi este imposibil să scoată limba! Este vorba despre crocodil, iar motivele sunt unele surprinzătoare.

Crocodilul este singurul animal care nu poate scoate limba
Crocodilul este singurul animal care nu poate scoate limba

Fauna de pe planeta noastră este una incredibil de diversă, iar în ciuda faptului că biologii se chinuie de atâtea decenii să înțeleagă cât mai bine lumea naturală, de multe ori poate părea că omenirea este de abia la „vârful icebergului”, atunci când vine vorba despre cât de bine înțelege lumea din jur. De fiecare dată când avem impresia că nu mai este nimic nou de descoperit în lume, natura reușește să ne surprindă din nou, iar de data aceasta în prim plan este unul dintre cele mai emblematice animale de pe glob.

Este vorba despre faimosul crocodil, despre care doar foarte puțină lume știe că nu poate, fizic, să scoată limba! Acest lucru este un alt element care îl deosebește de „verișorul” său, aligatorul, care nu are această problemă. Mai precis, motivul pentru acest fapt bizar este o membrană subțire care ține limba unui crocodil lipită de cerul gurii! Astfel, acesta nu poate să își miște limba decât foarte puțin.

Crocodilul, singurul animal care nu poate scoate limba

Unul dintre motivele pentru care crocodilii au dezvoltat această membrană este faptul că aceștia petrec o bună parte din timpul lor în apă. Astfel, poziția limbii reușește să oprească apa din a pătrunde în gâtul crocodililor, care, apoi, s-ar îneca. De asemenea, crocodilii nu își mestecă hrana, așa că limba nu este la fel de importantă pentru ei, spre deosebire de om, ori alte animale de pe glob.

Un alt motiv pentru care există această membrană ce ține limba în loc este, pur și simplu, pentru protecția lor. Cum crocodilii se folosesc atât de mult de maxilarele puternice pentru a-și captura prada, dacă limba lor s-ar mișca liber, ar exista riscul de a se răni grav în timp ce vânează.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net