Evenimentul care a speriat toată Japonia. Ce reprezintă piatra spartă din Sesshoseki

8 martie 2022 6:46   Fapt divers

Previziunile că forțele întunecate vor fi dezlănțuite de o vulpe malefică și-au făcut locul, luni, peste rețelele de socializare din Japonia, după ce o celebră rocă vulcanică despre care se spune că ucide pe oricine intră în contact cu ea a fost găsită împărțită în două.

Conform mitologiei care înconjoară Sessho-seki, cunoscută și sub numele de piatra ucigașă, obiectul conține cadavrul transformat al lui Tamamo-no-Mae, o femeie frumoasă care făcuse parte dintr-un complot secret pus la cale de un războinic feudal pentru a-l ucide pe împăratul Toba, care a domnit în perioada anilor 1107 - 1123.

Piatra care a speriat Japonia

Legenda arată că adevărata ei identitate era o vulpe rea cu nouă cozi al cărei spirit este blocat într-o bucata de lavă, situată într-o zonă a prefecturii Tochigi, lângă Tokyo, renumită pentru izvoarele sale termale sulfuroase.

Separarea sa în două părți aproximativ egale, despre care se crede că a avut loc în ultimele zile, i-a speriat pe utilizatorii on-line care au remarcat că, conform folclorului japonez, piatra aruncă în mod continuu gaze otrăvitoare, locul de unde își are numele.

În timp ce se spunea că piatra a fost distrusă, iar spiritul ei a fost exorcizat de un călugăr budist care i-a împrăștiat bucățile în Japonia, mulți japonezi preferă să creadă că casa ei se află pe versanții Muntelui Nasu.

Vizitatorii din zonă, un loc popular pentru vizitarea obiectivelor turistice, s-au retras îngroziți în weekend, după ce martorii au postat fotografii cu piatra fracturată, iar o lungime de frânghie care fusese fixată în jurul circumferinței ei era surprinsă întinsă pe pământ.

„Simt că am văzut ceva ce nu ar trebui văzut”, a spus un utilizator de Twitter într -o postare care a atras aproape 170.000 de aprecieri.

În timp ce alții au speculat că spiritul demon al lui Tamamo-no-Mae a fost reînviat după aproape 1.000 de ani, presa locală a spus că au apărut crăpături în stâncă cu câțiva ani în urmă, posibil ca apa de ploaie s-a infiltrat în interiorul acesteia și i-a slăbit structura.

Piatra, care a fost înregistrată ca sit istoric local în 1957, a fost menționată în lucrarea fundamentală a lui Matsuo Basho „The Narrow Road to the Deep North” și a inspirat o piesă de teatru numită drept „Noh”, dar și un roman și un film anime.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe