Greșeala pe care o fac mulți când plantează pomi. Eroare care poate avea consecințe mari
Românii care locuiesc la curte cu siguranță știu deja cât de importantă este această perioadă din an. Indiferent dacă cresc legume, fructe, sau doar au grijă de diverse plante, primăvara este momentul în care trebuie să fim cât mai atenți posibil cu grădina noastră. Iar atunci când plantăm pomi, este foarte important să nu facem această greșeală!


Mulți dintre noi putem avea impresia că nu este nimic dificil în a planta un pom. La urma urmei, întreg procedeul pare absolut banal. Însă, nu trebuie să cădem în capcana de a crede că natura va rezolva orice problemă, indiferent de cât de mult greșim noi. Dacă vrem ca pomii noștri să se dezvolte armonios, este foarte important să nu facem această greșeală!
Mai precis, potrivit gărdinarilor cu experiență, foarte mulți oameni greșesc atunci când vine vorba despre îngroparea punctului de altoire sub nivelul solului. Acest punct este, de fapt, o zonă puțin îngrășată de la baza trunchiului, unde am unit portaltoiul (rădăcina) cu altoiul (partea aeriană a pomului).
Greșeala pe care mulți oameni o fac
Practic, dacă acest punct este acoperit cu pământ, există riscul ca pomul nostru să dezvolte rădăcini din altoi. Astfel, nu numai că există riscul ca acest pom să își piardă caracteristicile, dar în unele cazuri mai extreme, el se poate chiar usca!
Din acest motiv, este foarte important să ne asigurăm că punctul de altoire nu se află sub nivelul solului, atunci când plantăm un pom în grădină!






Ce trebuie să știm înainte de a planta un pom
Dacă urmează să plantăm un pom și nu dorim să ne confruntăm cu această problemă, este foarte important să știm că trebuie să ne asigurăm că punctul de altoire se află la 5 – 10 cm deasupra solului. De asemenea, pământul din jurul rădăcinilor trebuie tasat bine, însă fără să acoperim grefa.
Nu în ultimul rând, va trebui să udăm cât mai bine pomul după ce a fost plantat! Iar, dacă este nevoie, îl putem susține cu un tutore.