Greșelile pe care nu ar trebui să le mai faci atunci când mergi la un restaurant de top. Ce spun experții: „Este lipsit de respect să...”

9 septembrie 2024 20:41   Fapt divers

Există câteva greșeli pe care majoritatea oamenilor le fac adesea, când merg la restaurant. Ei bine, un expert în etichetă vine cu sfaturi importante în acest sens și precizează lucrurile pe care trebuie să le eviți întotdeauna.

Nu ignorați personalul localului și alegeți o ținută adecvată!

Elaine Swann, expert în etichetă și stil de viață dezvăluie care sunt greșelile pe care oaspeții le fac adesea într-un restaurant de lux. Potrivit acesteia, oamenii nu trebuie să ignore personalul localului, ci să construiască relații bune cu aceștia, pentru a primi servicii de calitate.

„În trecut, am auzit oameni spunând <nu interacționați cu chelnerii> și asta <este incorect și cred că este destul de snob>. În schimb, ar trebui să comunicați eficient cu personalul, să aflați numele lor”, a spus aceasta pentru Business Insider.

În al doilea rând, experta spune că o altă greșeală frecventă a clienților este să se îmbrace nepotrivit.

„S-ar putea să locuiți într-o zonă în care ținuta este mai lejeră și pantalonii scurți sunt acceptabili, dar acest lucru poate să nu fie acceptabil în unele restaurante de ultimă generație. Puteți verifica site-ul sau suna înainte. Și apoi un alt lucru pe care îi încurajez pe oameni să-l facă este să caute fotografii”, mai precizează aceasta.

Nu întârziați la rezervare și lăsați bacșiș personalului!

Elaine Swann precizează că o altă greșeală pe care o fac mesenii, este să întârzie la restaurant, atunci când au o rezervare.

„Serviciul la restaurantul de lux se bazează pe faptul că toată lumea este acolo în același timp, la timp. Este important să respecți timpul oamenilor. Când cineva îți dă timp să apari, se așteaptă să înceapă în fluxul pe care l-au proiectat. Și este destul de lipsit de respect să apari târziu”, a adăugat Swann.

De asemenea, experta spune că este important să le lăsăm bacșiș ospătarilor.

„Ar trebui să lăsați întotdeauna un bacșiș la fiecare restaurant în care luați masa, indiferent dacă este un restaurant de lux sau un restaurant standard”, a mai recomandat experta.

Mai multe