Ham-ham! Câinii s-au întrecut la Campionatul Mondial de Surf Canin

5 august 2024 13:25   Fapt divers

Campionatul Mondial de Surf Canin este deja o tradiție anuală! Sute de oameni și de câini s-au adunat sâmbătă la evenimentul de pe plaja Linda Mar din Pacifica, statul California. Animalele, dar și stăpânii lor s-au distrat în apă, iar câinii au demonstrat cât de talentați sunt la surf.

Campionatul Mondial de Surf Canin era cât pe ce să nu se mai țină

Evenimentul era cât pe ce să nu se țină anul acesta, din cauza faptului că permisele de organizare au devenit mult mai scumpe. Fanii competiției au reușit însă să strângă 10.000 de dolari, după ce s-au unit să doneze fiecare cât poate, pentru a păstra această tradiție vie. De asemenea, la eveniment donat bani și pentru mai multe organizații caritabile, printre care Peninsula Humane Society și SPCA, conform The San Francisco Standard.

Câinii concurează în diferite serii, în funcție de mărimem, și sunt judecați în funcție de stil, îndemânare și de cât de mult își pot ține cele patru piciorușe pe placa de surf. Evenimentul a adunat laolaltă atât începători cât și veterani, inclusiv superstarul Derby California, un Golden Doodle cunoscut pentru creasta lui vopsită albastră cu mov.

Unii dintre concurenți au zburat mii de kilometri pentru a participa la acest eveniment. Este cazul lui Coda, un Cocker Spaniel din Japonia, care s-a aventurat printre valuri sâmbătă, alături de ceilalți concurenți. Animalul face surf de 10 ani, potrivit The San Francisco Standard. Ea a câștigat locul al doilea la categoria câinilor de talie medie.

Campionatul Mondial de Surf Canin 2024 - câștigători

La categoria câini mici a câștigat Delilah (Cocker Spaniel), la cea medie a luat locul 1 Sugar (metis alb), la categoria câinilor mari a câștigat Tsunami Tsuki (Golden Retriever), iar la cea a câinilor foarte mari a ieșit pe primul loc Cacau (Labrador).

Guadalupe Albuquerque, o spectatoare permanentă a acestui eveniment, s-a bucurat de vremea frumoasă alături de câinii ei, Quinze și Fuca: „Întotdeauna este plăcut să vezi atât de multe alte tipuri de câini în același loc. Sunt un mare fan al poveștilor cu animale salvate și aici vezi multe astfel de cazuri. Este un eveniment distractiv”. Competiția și priveliștile maiestuoase ale oceanului sunt un bonus.

Mai multe