Iluzia optică care indică ce tip de gândire ai. Tu ce vezi în imagine, un câine sau o girafă? Internauții s-au dat bătuți
O iluzie optică creată pentru a indica ce tip de gândire are o persoană, a devenit virală pe internet și a provocat mari controverse printre internauți. Tu ce vezi în imagine?
Iluzia optică devenită virală pe internet a creat vâlvă printre internauți
Gavin Wong, un influencer japonez a publicat pe internet o iluzie optică prin care a încercat să ajute oamenii să descopere ce fel de gândire au. Iluzia optică a devenit virală, iar utilizatorii au avut mari bătăi de cap.
„Ce vezi în imagine? Un câine sau o girafă?”, este întrebarea tânărului care a postat imagine ape internet.
Internauții au luat cu asalt secțiunea de comentarii, iar o mare parte dintre ei s-au dat bătuți.
„Creierul meu nu funcționează, eu văd o pasăre!”, „Să-mi explice cineva de ce văd un iepure!”, „Creierul meu nu funcționează, văd un iepure și o pasăre”, au comentat câțiva dintre utilizatori.
Gavin Wong a explicat că cei care au emisfera stângă a creierului mai activă, vor vedea o girafă în imagine, pe când ceilalți care au emisfera dreaptă mai activă, vor zări un câine, ceea ce înseamnă că sunt persoane mai creative.
Ce spun specialiștii despre emisferele creierului
Roger W. Sperry, laureatul premiului Nobel susține că oamenii sunt controlați fie de creierul stâng, fie de cel drept, ceea ce înseamnă că o parte din creier este dominantă. Potrivit unei teorii a acestuia, emisfera stângă este întotdeauna mai analitică și mai verbală, dar și mai ordonată decât cea dreaptă, uneori fiind numită „creier digital”.
Aceasta este folosită la citit, scris și calcule de matematică, Mai mult, emisfera stângă are control asupra logicii și rațiunii și se bazează pe cunoaștere prin argumente, potrivit Capital.ro.
Pe de altă parte, emisfera dreaptă este mult mai intuitivă și vizuală, mai creativă, dar mai puțin organizată. Câteodată este denumită „creier analogic” și controlează imaginația, emoțiile, afectivitatea și simțul artistic. De asemenea, această parte a creierului lucrează cu reprezentări și percepții.