Îngrășământul natural care ne poate oferi o recoltă bogată și delicioasă. Este folosit de grădinarii cu experiență

19 aprilie 2024 18:24   Fapt divers

Dacă ne numărăm printre românii care au propria curte, cu siguranță că deja știm cât de mult efort este necesar pentru a avea grijă de aceasta. Din păcate, acest efort este unul care poate fi și destul de costisitor, iar pe termen lung poate deveni dificil de susținut. Din fericire, există un truc util pe care îl putem folosi! Cenușa poate fi un îngrășământ natural ieftin și eficient!

Cei dintre noi care avem propria curte poate că ne simțim extrem de mândri atunci când pregătim ceva de mâncare și știm că o parte din ingredientele folosite vin chiar din grădina noastră. Însă, până la recoltă este nevoie de o perioadă îndelungată de muncă și atenție, iar legumele noastre se pot strica rapid dacă nu suntem atenți.

Iar un lucru pe care nu trebuie să îl pierdem din vedere este faptul că nu trebuie să uităm să folosim îngrășământ! Cu toate acestea, poate că unii dintre noi dorim să evităm produsele chimice și scumpe din comerț, așa că suntem în căutarea unor variante alternative, naturale și ieftine. Din fericire, cenușa este alegerea perfectă în această situație!

Cum putem folosi cenușa ca îngrășământ

Simpla cenușă, obținută de la arderea lemnelor, este extrem de utilă pentru grădina noastră. Ea conține substanțe precum calciu, fosfor, diverse vitamine, cât și potasiu. De asemenea, cenușa mai are abilitatea de a echilibra nivelul acidității din sol, fiind un produs alcalin. Desigur, nu trebuie să ardem o scândură vopsită, deoarece substanțele din vopsea vor fi dăunătoare legumelor noastre. Trebuie să fim atenți ca lemnul folosit să fie unul simplu și natural.

Primăvara este cel mai bine să folosim cenușa ca îngrășământ, înainte de cultivarea legumelor noastre. De asemenea, este ideal să împrăștiem cenușa într-o zi însorită! Dacă cumva folosim acest produs atunci când plouă, apa nu va permite solului să se hrănească cu substanțele nutritive din cenușă. În plus, cenușa este și un bun substitut al varului stins, datorită abilității de a regla aciditatea solului.

Mai multe