Ingredientul care face cafeaua mai sănătoasă și mai aromată! Te ajută și la pierderea kilogramelor
Cafeaua este porția de energie de care cei mai mulți dintre noi avem nevoie la început de zi. Neagră, cu zahăr sau cu lapte, cafeaua oferă păcerea dimineților. Foarte puțini sunt cei care știu că băutura poate fi servită cu un anumit ingredient care o face mai sănătoasă și chiar mai aromată.
Sarea, ingredientul surpriză din cafea
Mulți oameni care nu sunt obișnuiți să bea cafeaua neagră (fără zahăr) caută să schimbe sau să „ascundă” gustul amărui al cafelei adăugând lapte și zahăr. Alții, însă, au descoperit beneficiile sării în cafea. Așa se face că unii oameni preferă să bea cafeaua cu sare, în loc de zahăr sau lapte.
Cu toate că pare bizar, băutura este gustoasă și chiar sănătoasă.
Cât de sănătoasă este cafeaua cu sare?
Sarea adăugată în cafea face să dispară gustul amărui al băuturii. Astfel, băutura energizantă devine mai blândă la gust și mai aromată.
Studiile au arătat că sarea echilibrează aciditatea din cafea datorită ionilor de sodiu care, totodată, îmbunătățesc și aroma. De aceea, mirosul acestei cafele este senzațional.
Un lucru foarte important pentru cei care se luptă cu kilogramele este acela că sarea în cafea ajută chiar și la scăderea în greutate, pentru că are mai puține calorii, față de cafeaua clasică cu lapte și zahăr.
Rețeta pentru o cafea cu sare perfectă
Se spune că atunci când servești o astfel de băutură este bine să ai lângă un pahar cu apă plată, fiindcă după o înghițitură de apă cafeaua va avea o aromă și mai puternică.
Pentru a realiza cea mai bună cafea cu sare ai nevoie de următoarele ingrediente:
cafea măcinată de calitate, fără aditivi – 1,5 lingurițe sunt de ajuns;
un pahar cu apă – circa 150-180 de ml
un praf de zahăr
un praf de sare.
Se pune pe foc ibricul cu apă și se adaugă cafeaua, împreună cu celelalte ingrediente. Băutura este gata atunci când spuma ajunge pe marginea ibricului.