Câte cafele putem, de fapt, să bem pe zi? Medicul Mihail Pautov: „Scad mortalitatea din orice cauză cu 17%”

Cafeaua pare să fie cea mai bună sursă de energie, ne salvează când nu am reușit să dormim suficient, iar pentru mulți dintre noi este și un obicei. Iar legătura cu creșterea nivelului de energie, acesta nu este un mit - cafeaua chiar ajută în sporirea puterii de concentrare și a atenției. Chiar și așa, iubitorii de cafea se pot trezi puși în fața unei dileme: câte căni de cafea este sănătos să bem în fiecare zi? Medicul Mihail Pautov a oferit răspunsul.

Câte cafele putem, de fapt, să bem pe zi? Medicul Mihail Pautov ne lămurește. Foto: colaj/Facebook
Câte cafele putem, de fapt, să bem pe zi? Medicul Mihail Pautov ne lămurește. Foto: colaj/Facebook

Când îți place atât de mult gustul cafelei, uneori, poți pierde șirul numărului de căni consumate în ziua respectivă. Dimineața, cafeaua este nelipsită, iar, în timpul zilei, simți întodeauna nevoia de mici plăceri încărcate de cafeină: cafeaua din pauza de prânz, prilej de socializare cu colegii, cafeaua de după muncă, și, uneori, chiar și cafeaua consumată seara. Însă, te-ai întrebat vreodată câte cafele este, de fapt, indicat să bem pe zi? 

Câte cafele putem să bem pe zi

Potrivit doctorului Miahil Pautov, un anumit număr de cafele consumate pe zi aduce multe beneficii pentru sănătate.

„Studiile spun că până la cinci cafele, și două e bine, până la cinci cafele pe zi ne aduc foarte multe beneficii. Cafeaua este băutura cu cei mai mulți antioxidanți din lume. De exemplu, este un studiu care spune că, trei cafele consumate în medie pe zi, și este un studiu făcut pe 300.000 de oameni, demonstrează că, aceste trei cafele pe zi îți scad mortalitatea din orice cauză cu 17%”, a dezvăluit medicul Mihail Pautov.

Oamenii de știință au observat de ani de zile că, persoanele care beau cafea par să fie mai puțin susceptibile de a muri din tot felul de cauze, inclusiv boli de inimă, accidente vasculare cerebrale sau diabet. Poate că cele mai bune dovezi de până acum pentru acest lucru provin din două studii de anvergură: unul dintre ele a inclus peste 400.000 de oameni din SUA, realizat de către Institutul Național de Sănătate, și altul a inclus peste 500.000 de europeni. Ambele studii au constatat că, băutorii obișnuiți de cafea au mai puține șanse să moară din orice cauză decât persoanele care nu savurează o doză zilnică de cafea.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net