Cum se prepară cafeaua - sfaturi esențiale

Cafeaua este personală - modul corect de a o prepara este fără îndoială cel în care vă place cel mai mult. Cu toate acestea, stăpânirea câtorva elemente fundamentale vă va ajuta să vă perfecționați tehnica. De aici, vă încurajăm să experimentați cu diferite tipuri de prăjire, origini sau metode de preparare.

Sursă foto: vedda.ro
Sursă foto: vedda.ro

Iată sfaturile noastre pentru a prepara o ceașcă de cafea clasică.

Aparatura

Asigurați-vă că uneltele dumneavoastră - de la râșnițele de cafea și filtre până la aparatele de cafea - sunt bine curățate după fiecare utilizare.

Clătiți-le cu apă limpede și caldă (sau ștergeți-le bine) și uscați-le cu un prosop absorbant. Este important să verificați dacă s-a adunat zaț și dacă există o acumulare de ulei de cafea, care poate face ca viitoarele cești de cafea să aibă un gust amar și rânced.

Boabele de cafea

O cafea grozavă începe cu boabe grozave. Calitatea și aroma cafelei nu sunt determinate doar de procesul de preparare preferat, ci și de tipul de cafea pe care îl alegeți.

Unii dintre factorii de aromă includ:

● Țara și regiunea de origine

● Varietatea de boabe - arabica, robusta - sau un amestec

● Tipul de prăjire

● Textura măcinării

În timp ce există o mulțime de opțiuni, nu uitați că nu există corect sau greșit - de exemplu, puteți alege cafea de specialitate, sub formă de boabe, cu niveluri diferite de prajire și arome unice. Distrați-vă încercând diferite combinații.

Nivelul de măcinare

Dacă optați pentru cafea boabe întregi, măcinați întotdeauna boabele cât mai aproape de momentul preparării pentru o prospețime maximă. Indiferent de râșnița de cafea pe care o folosiți, respectați întotdeauna recomandările producătorilor și țineți cont de orice considerente de siguranță necesare.

Mărimea măcinării este extrem de importantă pentru gustul cafelei dumneavoastră. Dacă cafeaua dvs. are un gust amar, este posibil ca aceasta să fi fost supraextractată sau măcinată prea fin. Pe de altă parte, dacă cafeaua dvs. are un gust slab, este posibil să fie insuficient extrasă, ceea ce înseamnă că măcinarea este prea grosieră. Este important să încerci diferite niveluri de măcinare pentru a descoperi care este cel care îți oferă ceașca de cafea preferată.

Apa

Apa pe care o folosiți este foarte importantă pentru calitatea cafelei dumneavoastră. Folosiți apă filtrată sau îmbuteliată dacă apa de la robinet nu este bună sau dacă are un miros sau un gust puternic, cum ar fi cel de clor.

Dacă folosiți apă de la robinet, lăsați-o să curgă câteva secunde înainte de a umple ibricul de cafea și asigurați-vă că folosiți apă rece. Evitați apa distilată sau dedurizată.

Raportul cafea-apă

O indicație generală se numește "raportul de aur" - una până la două linguri de cafea măcinată pentru fiecare 170 ml de apă. Aceasta poate fi ajustată pentru a se potrivi preferințelor individuale de gust.  

Verificați liniile sau indicatoarele de ceașcă de pe aparatul dvs. de preparare specific pentru a vedea cum se măsoară de fapt. Și nu uitați că o parte din apă se pierde prin evaporare în anumite metode de preparare.

Savurează-ți cafeaua!

Cafeaua preparată începe să-și piardă gustul optim la câteva momente după ce a fost preparată, așa că preparați doar atâta cafea cât veți bea. În caz contrar, cafeaua poate fi turnată într-un termos încălzit și izolat pentru a fi consumată în decurs de o oră.

Încercați să vă savurați cafeaua cu aceeași atenție cu care a fost preparată - absorbiți aroma și observați aromele din fiecare înghițitură!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net