Ion Iliescu împlinește azi 92 de ani. Cu cine a petrecut fostul președinte al României

3 martie 2022 12:28   Fapt divers
Ultima actualizare:

Ion Iliescu a împlinit azi frumoasa vârstă de 92 de ani și a celebrat acest moment special alături de soția sa Nina. În 2020, fostul președinte declara că deși nu mai este tinerel, capul îl are ,,întreg".

Azi președintele Ion Iliescu a împlinit 93 de ani, iar fostul președinte al României a petrecut această zi specială, într-o manieră discretă alături de soția, Nina. 

În ultimii ani, starea de sănătate a fostului președinte al României a fost una delicată și a fost internat de câteva ori. Acum doi ani, Iliescu a suferit de probleme cardiace serioase, care au necesitat intervenție medicală.

Ion Iliescu a suferit câteva intervenții omplexe la inimă în 2017, când i-au fost montate câteva stenturi, iar una dintre operaţii a fost făcută la Paris în 2007.

liescu s-a retras din viața puablică și nu a mai avut nicio aparițiedin martie 2017, când a mers la Parchetul General, după ce a fost citat în dosarul Revoluţiei În respectivul dosar, fostul președinte al României a fost trimis în judecată pentru infracţiuni împotriva umanităţii.

Ion Iliescu a reacționat vehement împotriva desființării Institutului Revoluției Române

Fostul politician s-a exprimat foarte vocal în 2019 față de decizia Guvernului de desființare a Institutului Revoluției Române, condus de el. Ion Iliescu a ctiticat dur decizia, ca fiind ,,inadmisibilă".

Iliescu a reacționat în 2019 și față de incidentul în care a fost implicat Gelu Voican Voiculescu, viceprim-ministru în Guvernul provizoriu Petre Roman, care a fost trimis în judecată pentru infracțiuni contra umanității în dosarul Revoluției. 

Voiculescu a fost agresat fizic de protestatari cu o cârjă la Troița de la Universitate, iar Iliescu a comentat că nici după trei decenii românii nu au învățat nimic din Revoluția de la '89. 

Ion Iliescu s-a născut la 3 martie 1930. În decembrie 1989, Ion Iliescu a condus FSN, partid care a fost transformat ulterior în PDSR, apoi în PSD. A condus statul român ca șef al CFSN şi CPUN până la alegerile din mai 1990, când a fost ales preşedinte al României.

Iliescu a fost reales președinte de două ori și a mai avut două mandate între 1992-1996 şi 2000-2004.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Mai multe