Leguma banală care se fierbe cu tot cu coajă, dar gospodinele aleg să o curețe. Își pierde toate vitaminele și mineralele

12 octombrie 2024 11:43   Fapt divers
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai consumate legume se transformă într-o adevărată bombă de vitamine și minerală dacă este gătită și consumată cu tot cu coajă. Multe gospodine fac greșeala de a o curăța, însă experții în arta culinară vin cu alte recomandări. Despre ce este vorba, aflați din rândurile de mai jos. 

Cartoful este una dintre cele mai consumate legume în întreaga lume. Dacă mulți dintre noi fierbeam cartofii fără coajă, aflăm acum că este o mare greșeală. 

Cartofii consumați cu coajă, mult mai sănătoși 

Fierți, prăjiți sau la cuptor, cartofii se numără printre alimentele preferate de mulți oameni, mai ales că pot fi preparați în diverse feluri. Și cu toate că multe gospodine evită să îi fiarbă în coajă, fiind anevoios și procesul de curățare, aleg varianta cea mai ușoară, dar nu și sănătoasă. 

În mod normal, se recomandă să nu mai fie curățați de coajă atunci când sunt fierți, întrucât se pierd multe vitamine și minerale. Este recomandat să fie consumați cu tot cu coajă, deoarece acolo se află cel mai mare nivel de nutrienți. 

Secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți 

Există un aliment care ajută cartofii prăjiți să devină crocanți la exterior, și moi la interior. Este vorba despre făina de semola, folosită în special în produsele de panificație. 

 „Ceva un pic diferit față de cartofii prăjiți tradiționali. Semolina adăugată conferă cartofilor un exterior crocant și ajută la menținerea lor împreună.

Cercetând pe internet, mi-am dat seama de ce acest truc este de top. Aceste mici frumuseți sunt pline de umiditate, iar împrăștierea grișului absoarbe excesul, evitând o murdărie nedorită atunci când sunt prăjite. În plus, cu conținutul său ridicat de proteine, semolina accelerează rumenirea, promițând un cartof perfect crocant la exterior și delicios de pufos la interior. Am vrut să dau o întorsătură personală și am ales un cartof dulce - și ghiciți ce, magia semolinei face minuni pe orice varietate a umilului cartof. O puteți aplica chiar și legumelor, asigurând o crocantă satisfăcătoare pe fiecare garnitură din cina dvs. la cuptor.”, a explicat  „Regina culinară Mary Berry” pentru publicația internațională Mirror.

Mai multe