Secretul celor mai buni cartofi prăjiți: „Am adăugat un ingredient ieftinși aceștia au devenit mai crocanți ca niciodată”

Cartofii prăjiți se numără printre cele mai consumate preparate culinare. Fie că sunt cumpărați sau pregătiți în casă, reprezintă alegerea ideală pentru persoanele care nu au timp să gătească. Cu toate acestea, există un mic truc care ajută cartofii prăjiți în propria bucătărie să capete un gust extraordinat: crocanți la exterior și moi la interior. 

Cartofi prăjiți / foto: Shutterstock
Cartofi prăjiți / foto: Shutterstock

Făina de semola (griș de grâu) face minuni pentru cartofii prăjiți în casă. Cu acest ingredient reușim să pregătim cartofii simplu, rapid și extrem de gustos. 

Făina de semola, secretul pentru cei mai buni cartofi prăjiți

„Regina culinară Mary Berry” a dezvăluit pentru publicația internațională Mirror cum face ea cartofii prăjiți cu făină de semola, folosită mai mult pentru paste și pâine. 

. În „Love To Cook”, brutarul spune despre cartofii cu făină de semola că sunt: „Ceva un pic diferit față de cartofii prăjiți tradiționali. Semolina adăugată conferă cartofilor un exterior crocant și ajută la menținerea lor împreună.”

„Cercetând pe internet, mi-am dat seama de ce acest truc este de top. Aceste mici frumuseți sunt pline de umiditate, iar împrăștierea grișului absoarbe excesul, evitând o murdărie nedorită atunci când sunt prăjite. În plus, cu conținutul său ridicat de proteine, semolina accelerează rumenirea, promițând un cartof perfect crocant la exterior și delicios de pufos la interior. Am vrut să dau o întorsătură personală și am ales un cartof dulce - și ghiciți ce, magia semolinei face minuni pe orice varietate a umilului cartof. O puteți aplica chiar și legumelor, asigurând o crocantă satisfăcătoare pe fiecare garnitură din cina dvs. la cuptor.”

Iată cum să obțineți cartofii prăjiți mai crocanți ai lui Mary Berry

Ingrediente: 

- patru linguri de ulei de floarea soarelui;

- 2 linguri de făină de semola;

- 700 g de cartofi.

Mod de preparare

Conform bucătăresei Mary Berry, pașii pe care trebuie urmați sunt următorii: 

„În primul rând, mi-am preîncălzit cuptorul la 200C. Cu toate acestea, dacă cuptorul dvs. este diferit, este mai bine să setați temperatura la 220C pentru cuptoarele cu ventilator sau Mark 7 pentru cuptoarele cu gaz.

Apoi, am pus două linguri de ulei într-o tavă de gătit și am băgat tava în cuptor timp de aproximativ cinci minute, până când a fost fierbinte și uleiul a sfârâit.

Am tăiat apoi cartofii dulci în bucăți și i-am amestecat într-un bol cu două linguri de ulei și două linguri de făină de semola.

Folosind o lingură, am amestecat totul pentru a mă asigura că sunt cartofii acoperiți uniform înainte de a-i introduce în cuptor.

Cartofii s-au copt timp de aproximativ 20 de minute și am așteptat până când au devenit aurii și crocanți înainte de a-i scoate din cuptor.

După degustare, am constatat că cartofii erau crocanți, dar încă pufoși în interior, așa că recomand cu căldură să încercați această metodă - este o modalitate rapidă de a obține cartofi prăjiți perfecți.

Am constatat, de asemenea, că adăugarea de semolă la cartofi le-a sporit aroma, dându-le un gust ușor prăjit de nuci, care a fost absolut delicios.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf se văd la tribunal din nou Colaj Click!
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
WhatsApp Image 2024 10 09 at 23 07 55 jpeg
suc antiimatranire jpg
sarmale freepik jpg
horoscop 24 noiembrie 2021 jpeg
click ro (7) jpg
Profită de vremea frumoasă prelungită și fă renovările necesare locuinței tale pentru iarnă jpeg
Cartofi prajiti FOTO Shutterstock
zodii care imprumuta bani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net