Trucul pentru cartofii prăjiți perfecți. De ce trebuie puși în apă înainte să îi prăjim
Când vine vorba despre preparate ușor de pregătit, o tigaie de cartofi prăjiți este, de departe, alegerea cea mai comună a românilor care doresc o masă rapidă. Fie că îi pregătesc simpli, sau își dau frâu liber imaginației, și pun în tigaie cele mai interesante sortimente de condimente, cartofii prăjiți vor fi ușor de pregătit întotdeauna. Însă, știați că există un truc neobișnuit care îi va face să fie și mai gustoși?
Câți dintre noi nu s-au găsit în situația de a nu prea avea nimic prin bucătărie, iar masa de prânz să se apropie cu pași repezi de noi? În asemenea situații, poate că nu întotdeauna dorim să dăm banii pe o comandă de la vreun restaurant, iar în ce privește ieșitul din casă la un magazin, fie din cauza vremii, sau, poate a unei stări de oboseală, putem fi în situația în care nici „excursia” la un supermarket nu ne încântă. Ei bine, în asemenea situații, cartofii prăjiți vin mereu în ajutorul nostru!
Fie că pregătim o tigaie simplă, fără să ne complicăm prea mult, sau, dimpotrivă, ne dăm frâu liber imaginației și combinăm diverse condimente, sau chiar prăjim și ceva carne pe lângă cartofi, acest preparat este unul extrem de ușor de realizat, potrivit celor de la tastingtable.com.
Iar pe lângă ușurința modului de preparare, pentru cei mai mulți dintre noi, el este întotdeauna o opțiune salvatoare, pentru că, să recunoaștem, cine nu are măcar câțiva cartofi rămași prin cămară la îndemână?
Trucul pentru cartofii prăjiți perfecți
Iar dacă vreți să ridicați acest preparat la nivelul următor, fără să vă complicați prea mult, Click! vă oferă un sfat extrem de simplu! Tot ce trebuie să faceți este ca după ce ați curățat și feliat cartoful, să puneți feliile de cartofi prăjiți în apă!
Potrivit experților, dacă îi lăsăm înainte de prăjire în apă rece, cam în jur de o oră, aceștia vor rămâne mult mai fermi în timpul prăjirii și nici nu se vor mai lipi unii de alții! Însă, un lucru la care trebuie să aveți grijă, dacă apelați la acest truc, este să aveți grijă ca feliile de cartofi să fie uscate înainte să le puneți în tigaie!