De ce să pui drojdie atunci când prăjești cartofi. Numai gospodinele care lucrează în restaurant știu asta

Te-ai gândit vreodată cum poți pregăti chiar la tine în bucătărie cei mai buni cartofi prăjiți? Există un secret pe care îl cunosc gospodinele experimentate în arta culinară. Cu siguranță nu ți-ar fi trecut prin minte să adaugi drojdie în compoziția pentru cartofi prăjiți, și să obții un preparat de-a dreptul gustos.

Motivul pentru care se adaugă drojdie pe cartofii care urmează a fi prăjiți / foto: Pixabay
Motivul pentru care se adaugă drojdie pe cartofii care urmează a fi prăjiți / foto: Pixabay

Drojdia în combinație cu cartofii prăjiți îi ajută să devină mult mai crocanți și mai gustoși. Descoperă din rândurile de mai jos rețeta care îți va provoca dependență!

Cartofi prăjiți cu drojdie. Uite cum să-i prepari

Cartofii prăjiți se numără printre cele mai consumate feluri de mâncare în aproape toată lumea. Extrem de simplu de pregătit, fără a necesita foarte mult timp. Totuși, în ciuda abilităților noastre culinare, mereu am observat că cei pregătiți în restaurant sunt mult mai gustoși. Ei bine, salvează această rețetă când vrei să pregătești cartofi ca un adevărat bucătar. 

Ingrediente:

1 ou

10 gr piper alb

10 gr piper negru

10 gr sare

10 gr boia de ardei dulce

10 gr boia de ardei iute

20 ml ulei

6 gr drojdie

10 ml apă

1 kg cartofi

Mod de preparare:

Cartofii se curăță, se taie în felii, se spală și se lasă vreme de 15 minute într-un bol cu apă rece. Ulterior, se scot și se strecoară prin sită, până se scurge tot excesul de apă.

Ingredientele amintite mai sus se amestecă până când se formează o compoziție. După ce s-au scurs cartofii de apă, se adaugă peste amestec și se ung bine.

Separat, într-un bol, se adaugă 200 de grame de amidon de porumb + 10 gr piper alb + 10 gr piper negru + 10 gr boia de ardei iute + 10 gr sare. După ce s-au amestecat bine ingredientele, cartofii trecuți ulterior prin prima compoziție vor fi îmbibați în amestecul de amidon.

Într-o tigaie se pune ulei la încins și se adaugă cartofii. Când s-au rumenit, se scot pe prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei și se servesc în funcție de preferințe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
ten perfect jpeg
horoscop jpeg
piept de pui jpeg
chiriac similea dauer jpeg
horoscop, zodii, stres jpg
Cei mai selecționați jucători din istoria României jpg
horoscop jpg
clatite japoneze 0 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net