„Lunea la minimum”, noul trend care a devenit viral! Cum vor angajații să se protejeze de cea mai periculoasă zi a săptămânii
„Lunea la minimum” este noul trend de pe TikTok. Conceptul a fost creat de Mariso Jo Mayes după ce a experimentat epuizarea la locul de muncă, relatează NY Post. Ce înseamnă asta, mai exact, aflăm acum.
Hashtagul #bareminimummondays a adunat deja 2 milioane de vizualizări pe platformă, cu videoclipuri ale utilizatorilor care iau parte la acest trend aparent fără efort.
Când Mayes, în vârstă de 29 de ani, a devenit frustrată de job-ul ei în corporaţie, aşa că a apelat la munca pe cont propriu, dar și-a dat seama de problema cu care încă se confrunta: Ea era o perfecționistă autointitulată.
Mayes este urmărită de peste 154.000 de oameni pe TikTok, oameni cărora le-a împărtăşit experienţa ei.
„Mă trezeam în ziua de luni foarte epuizată, foarte neproductivă, şi pentru că eram atât de nemulțumită de cât de neproductivă eram, îmi făceam o listă lungă de lucruri de făcut.", a declarat tânără pentru The Post.
Până la sfârșitul zilei, era atât de copleșită de presiunea autoimpusă, încât se simţea distrusă, pentru că abia reușea să își ducă la bun sfârșit sarcinile. Se temea atât de mult de ziua de luni, încât trăia cu frica zilei de duminică, atunci când emoţiile o copleşeau.
„În fiecare duminică seara, stăteam trează până foarte târziu, știind că ziua de luni va veni mai repede cu cât mă culc mai repede", a declarat tânăra. "
Bare minimum Mondays, este o strategie de prevenire a epuizării în care angajații se descurcă făcând cât mai puțină muncă pentru a trece cu bine de cea mai temută zi a săptămânii.
„Angajații s-au săturat să dea bunăstarea pe performanțe la locul de muncă"
„Este mai degrabă o oportunitate pentru ca oamenii să înceapă să se desprindă de cultura hustle, încetul cu încetul, până când America corporatistă îi va prinde din urmă", a spus ea. „Valul se schimbă și simt că angajații s-au săturat să dea bunăstarea pe performanțe la locul de muncă."
În ziua în care tânăra în vârstă de 29 de ani a decis să își diminueze așteptările pe care și le stabilea singură, a început să fie mult mai productivă la locul de muncă, iar totul a devenit mult mai uşor de gestionat, lucru care i-a schimbat viaţa.
„Mi-a revizuit complet relația cu productivitatea și munca și modul în care mă gândesc la mine însămi", a adăugat ea.
„Lunea la minimum” în câţiva paşi
Tânăra a spus că, în primul rând, nu-și programează întâlniri. Mai mult, în primele două ore ale zilei are un ritm lejer de lucru.
„Citesc, îmi fac de lucru pe acasă, nu verific mailul, nu iau contact cu tehnologia, fac doar ce cred că mă ajută să mă simt bine", a mai spus ea.
La ora 10:00 începe să facă ceva pentru muncă, însă cu o abordare creatiă, plăcută. UUlterior, ia o pauză de plimbare sau de prânz. Evită să facă mai multe lucruri deodată şi le afce pe toate într-un ritm normal de lucru, în două ore doar!
„Ziua de lucru este mai scurtă lunea, dar pentru că lucrez concentrată, fac același volum de lucru ca într-o zi de opt ore", susține ea.