Cea mai bizară meserie din lume! E plătit să nu facă nimic

Ultima actualizare:

Am găsit cea mai bizară meserie din lume. Cum ar fi să primești bani fără să faci nimic? Știu, o să spuneți că mulți români ajunși „pe pile” în diverse funcții deja au dus la nivel de artă această meserie „de a nu face nimic”. Dar povestea noastră e una mult mai simpatică și mai optimistă.

Cea mai bizară meserie din lume
Cea mai bizară meserie din lume

Un bărbat din Japonia e plătit chiar să nu facă nimic, ci doar să aducă un strop de bucurie și alinare. Unii ar zice că asta înseamnă zero efort, însă, în realitate, e un consum de energie. Un client l-a angajat de 270 de ori, iar, în total, bărbatul a avut peste 4.000 de solicitări în ultimii patru ani.

În vârstă de 38 de ani, Shoji Morimoto locuiește în Tokyo și încasează 10.000 de yeni (71 de dolari) pe fiecare solicitare de a însoți clienții. Cea mai frecventă cerere este aceea de a sta practic lângă cineva care se simte singur. De cele mai multe ori, acest lucru se întâmplă la o cafea, la o plimbare sau la o masă în oraș.

„Practic, mă închiriez. Treaba mea este să fiu acolo unde vor clienții mei să fiu și să nu fac ceva anume", a declarat Morimoto pentru Reuters.

Ce face, de fapt, bărbatul care e plătit să nu facă nimic? Unele cerințe sunt cu adevărat emoționante

Această meserie inedită l-a dus într-un parc cu o persoană care dorea să se joace pe un balansoar sau l-a pus în postura de a face cu mâna și de a saluta prin fereastra unui tren un străin care își dorea o despărțire, potrivit sursei citate.

Bărbatul nu acceptă cerințele care nu sunt pe placul lui. Morimoto a refuzat oferte de a muta un frigider și de a merge în Cambodgia, În plus, japonezul nu acceptă nicio cerere de natură sexuală.

Poate te interesează și: Ce slujbe ciudate au avut marile vedete

Săptămâna trecută, Morimoto a stat alături de Aruna Chida, un analist de date în vârstă de 27 de ani. Bărbatul care e plătit să nu facă nimic a purtat un sari și a avut o conversație la un ceai și prăjituri. Cea care l-a angajat a apelat la Morimoto pentru că dorea să poarte un veșmânt indian în public, dar era îngrijorată că și-ar putea stânjeni prietenii. 

„Cu prietenii mei simt că trebuie să îi distrez, dar cu tipul de la închirieri (Morimoto) nu simt nevoia să fiu vorbăreață", a spus Aruna Chida, conform Reuters.

Cum a început japonezul acest job?

Înainte de a-și găsi acest job, Morimoto a lucrat la o editură. Acolo obișnuia să fie certat pentru că „nu făcea nimic".

„Am început să mă întreb ce s-ar întâmpla dacă aș oferi abilitatea mea de a nu face nimic ca un serviciu pentru clienți", a povestit japonezul în vârstă de 38 de ani.

Nu rata: Cum e să munceşti pe o navă de croazieră. Ce secrete ascunde acest job

Această slujbă (dacă-i putem spune așa) este acum singura sursă de venit a lui Morimoto. Bărbatul are o soție și un copil, așă că presupunem că obține un venit suficient dîn acest job.

Morimoto a refuzat să dezvăluie cât câștigă exact, dar a precizat că în general are unul sau doi clienți pe zi.  Totodată, japonezul se mândrește cu aproape un sfert de milion de urmăritori pe Twitter, platformă unde își găsește majoritatea clienților. Cei mai mulți dintre ei se întorc și apelează din nou la serviciile lui.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
ryanair foto shutterstock
urs freepik jpg
DJ Lalla Laura Rosca Sursa Facebook LR jpg
1 fobie jpg jpeg
picioare femeie pexels jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
avion wizz air pe aeroportul suceava FOTO 7iasi ro jpeg
image
actualitate.net