Motivul incredibil pentru care trebuie să mâncăm jumătate de ceapă pe zi! Ce beneficii are pentru sănătate
Ceapa este un aliment favorit pentru foarte mulți români, care o consumă fie simplă, în diferite salate, ori o utilizează drept ingredient în rețete. Însă, nu foarte mulți români știu că ceapa are și nenumărate beneficii pentru sănătate, mai ales dacă este consumată zilnic.
Mulți dintre noi apreciem gustul și textura cepei, însă evităm să o consumăm prea des din cauza mirosului neplăcut pe care ni-l lasă în gură. Însă, în ciuda acestui efect secundar negativ, nu trebuie să uităm că ceapa are și nenumărate beneficii pentru sănătate, pe care nu ar trebui să le ignorăm!
Ea este recmandată de medici, mai ales în formă crudă. Această legumă delicioasă conține uleiuri eterice, acizi organici, acid citric, dar și nenumărate vitamine, cum ar fi B1, B2, B6, C, E, cât și PP.
Ceapa aduce nenumărate beneficii organismului nostru
De asemenea, în ceapă vom mai găsi și caroten, calciu, potasiu, fosfor, iod, sulf, cât și siliciu. Iar beneficiul pe care aceste minerale îl aduc organismului nostru nu trebuie deloc ignorat! Potrivit unui studiu efectuat în Franța, dacă am consuma zilnic jumătate de ceapă am putea scădea riscul apariției cancerului la stomac.
De asemenea, o jumătate de ceapă pe zi mai este utilă și în reducerea riscului de cancer la sân. În ciuda mirosului neplăcut pe care îl lasă în gură, această legumă vine cu beneficii pentru sănătate pe care nu ar trebui să le ignorăm.
O jumătate de ceapă pe zi poate reduce riscul apariției cancerului
Deigur, ceapa mai are și alte efecte pozitive asupra stării noastre de sănătate. Unii specialiști ne spun că leguma are proprietăți anticoagulante, așa că va preveni apariția cheagurilor de sânge în corp. Iar tot la nivelul sângelui, ceapa poate reduce nivelul colesterolului și a trigliceridelor.
Există și unele studii care sugerează că ceapa poate fi un aliment ideal pentru femeile vârstnice, deoarece poate reduce riscul unei fracturi de șold. Această legumă este benefică pentru menținerea unei densități osoase optime, așa că nu trebuie să neglijăm consumul de ceapă, atunci când vine vorba despre dieta noastră zilnică.