Naștere «miracol». O femeie a adus pe lume cvintupleți și mai are șapte copii acasă!

14 februarie 2023 19:45   Fapt divers

La timp pentru Ziua Îndrăgostiților! O femeie britanico-poloneză, Dominika Clarke (37 de ani), mamă a șapte copii, a născut cu succes cvintupleți. Cei doi băieței și cele trei fetițe s-au născut duminică, prin cezariană, în săptămâna a 28-a a sarcinii, la Spitalul Universitar din Cracovia, un oraş din sudul Poloniei.

Cântărind între 710 - 1.400 de grame, micuții au o lungime de aproximativ 40 de centimetri, au fost puși în incubatoare și li s-a acordat asistență respiratorie. Medicii au spus că toți se descurcă bine, având în vedere nașterea prematură. „Sperăm să ajungem cu bine la momentul fericit ocazionat de plecarea lor din spital”, a declarat şeful secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului din Cracovia, Ryszard Lauterbach, relatează tabloidul britanic The Sun.

Mămica le-a ales deja și numele micuților – cei doi băieței se vor numi Charles Patrick și Henry James, iar pentru fetițe a ales Arianna Daisy, Elizabeth May și Evangeline Rose.

Dominika Clarke consideră că sarcina ei a fost „un miracol”, deoarece, potrivit medicilor de la spitalul polonez, șansele de a concepe cvintupleți sunt de 1 la 52 de milioane. „Ca matematiciană, îmi plac aceste tipuri de statistici. Era mai probabil să câştigăm la loterie decât să avem o mulţime atât de mare de bebeluşi”, a declarat proaspăta mămică.

Femeia aștepta venirea pe lume al celui de-al optulea bebeluș, dar se pare că au fost mai mulți. Cu toate acestea, atât ea, cât și soțul său, se bucură să aibă o familie atât de numeroasă. Mămica se simte „mai bine decât se aştepta” după o astfel de sarcină, și abia așteaptă să își ia copilașii acasă.

Dominika și Vince au deja șapte copii, cu vârste cuprinse între 10 luni şi 12 ani - dintre care o pereche de gemeni de 4 ani și una de 7 ani - iar bărbatul a stat acasă să aibă grijă de ei, în timp ce Dominika a rămas sub observație în spital. „Știam că voi avea nevoie de îngrijire bună. Pe Internet am găsit informații că Spitalul Universitar din Cracovia s-a ocupat de astfel de cazuri. Așa l-am contactat pe medicul Hubert Huras”, a mai spus mămica.

Hubert Huras, șeful Departamentului de Obstetrică și Perinatologie, a recunoscut că o astfel de sarcină este o provocare: „Am convenit ca doamna să stea cu noi până la final din cauza sarcinii, a posibilelor complicații și pentru a pregăti copiii pentru naștere în cea mai bună stare posibilă”. 

Duminică, șeful Departamentului de Neonatologie, Ryszard Lauterbach, a preluat îngrijirea copiilor. După cum a relatat, spitalul era pregătit să primească copii în două secții. Cele trei fete au avut nevoie de asistență respiratorie - ventilație non-invazivă, iar cei doi băieți - ventilație mecanică. Acum toți copilașii sunt ventilați non-invaziv. În curând, toți cinci vor merge în incubatoare la o secție unde vor fi în vizorul mamei.

Cei doi, Dominika și Vince, au propriile afaceri și s-au cunoscut în timp ce lucrau în Marea Britanie - ea preda engleză și matematică, dar s-au mutat în Polonia în urmă cu șase ani. Cuplul locuiește acum în Puchacze, în provincia Lublin, unde și-au construit o casă într-o pădure. „Vrem să creștem copii în sânul naturii, unde vor putea vedea cerbii”, a mai declarat femeia. În opinia ei, o viață liniștită este posibilă dacă există un sistem adecvat de îngrijire și o atitudine pozitivă.

Publicând pe rețelele de socializare, spitalul, care a livrat cinci bebeluși și în 2015, a declarat: „Ei spun că «nimic nu se întâmplă de două ori», dar miracolelor le place să se repete la noi în spital”. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Mai multe