Noua fiță: cafenelele cu porci! Clienții plătesc ca să mângâie animalele

1 februarie 2024 15:26   Fapt divers

Așa ceva n-a văzut nici Parisu'! Cafenelele cu pisici și câini au succes de foarte mulți ani, însă acum a venit și rândul porcilor. Restaurantele din Japonia sar în ajutorul clienților stresați, oferindu-le ocazia să ia masa cu purceii și să îi mângâie. Oamenii pot veni doar să stea cu animalele, chiar dacă nu consumă nimic din meniu.

Experiența costă 15 euro

Clienții plătesc 15 euro pentru primele treizeci de minute în compania porcilor. Oaspeții trebuie să facă rezervări, deoarece spațiul este de obicei limitat. Cafenelele apelează mai ales la rase pitice, numite microporci, care ajung la o înălțime maximă de 35 de centimetri, la maturitate.

Lanțul de cafenele cu porci „Mipig” se numără printre cele mai cunoscute din Japonia, iar cea mai populară cafenea din cartierul Harajuku, din Tokyo, a fost deschisă în 2019. Reprezentanții „Mipig” au declarat că două locații suplimentare de acest tip vor fi deschise până la sfârșitul anului, potrivit Euronews. Clienții pot cumpăra un porc de la cafenea, în schimbul unei sume de 1.245 de euro. Animalele sunt dresate și obișnuite să folosească toaleta.

Astfel de localuri au devenit un trend printre japonezi, dar și turiști, după ce imaginile adorabile cu purcelușii s-au viralizat pe rețelele sociale.  Animalele de companie sunt benefice pentru sănătatea oamenilor și pot ajuta la gestionarea tensiunii arteriale, anxietății și stresului. Acestea joacă un rol terapeutic, distrăgând atenția de la problemele zilnice, îmbunătățind deopotrivă sănătatea fizică și mentală. Prezența animalelor în viața noastră poate reduce riscul de boli cardiovasculare și, în unele cazuri, chiar alergiile.

A fost minunat. Foarte relaxant și plăcut”., a spus Brad Loomis, un inginer de software din Washington, care a vizitat recent o cafenea „Mipig”.

Însă, activiștii pentru drepturile animalelor au ridicat întrebări cu privire la etica acestor cafenele, susținând că animalele au fost folosite pentru a câștiga bani. Aceștia susțin că porcii pot fi obosiți și stresați dacă nu sunt întotdeauna în contact cu oameni. Activiștii propun ca aceste locații să fie gestionate de adăposturi, care pot facilita procesul de adopții legale.

Mai multe