Numărul comenzilor pentru masa de Crăciun și de Revelion s-a triplat! Cât costă un platou cu „porcării” ca la mama acasă?
În timp ce coșul mediu de produse alimentare pentru Sărbători și-a dublat prețul pentru al doilea an consecutiv, numărul familiilor care aleg să comande masa de Crăciun de la un restaurant s-a triplat. Click! vă spune cât costă să comanzi, anul acesta, un platou cu “porcării” ca la mama acasă!
Mai multe restaurante, din București și din țară au anunțat dublări și triplări ale cantităților de precomenzi de la persoane fizice pentru masa de Crăciun și Revelion.
Cauzele pentru care românii aleg să comande masa pentru Sărbători pleacă în primul rând de la lipsa de timp, dar variază de la zonă la zonă, fiind datorate și prețurilor mari ale materiei prime din hypermarketuri. Mulți, însă, preferă să aloce timpul pentru gătit către activități cu familia atât de gustate în această perioadă a anului.
Restaurantele nu ascund nici faptul că promoțiile și prețurile gândite pentru noile platouri de sărbători pot fi însă cele care fac diferența.
Cât costă să comanzi un platou cu bunătăți ca la mama acasă pentru masa de Crăciun sau de Revelion?
„Un Platou de Crăciun sau de Revelion este gândit pentru 6-8 persoane și include toate produsele tradiționale, de la salatele boeuf și piftii până la sarmale, friptură și cozonac. Chiar și cu scumpirile de materii prime, noi am reușit să-l desfacem la prețul de 500 ron/6-8 persoane.
Noutatea este că poate fi comandat online, dar și că se pot face – și sugerăm să se faca –precomenzi, fiind o perioadă extrem de aglomerată”, a declarat Valentin Șoneriu, directorul singurei fabrici integrate de mâncare gătită din România.
Secretul: ca la mama acasă
„Eu cred că secretul este că oferim o soluție, nu doar prețul cel mai bun si calitate. Noi oferim soluția unor oameni care fie nu mai vor fie nu mai știu să gătească ciorbă, terine și alte preparate care sunt gătite artizanal, dar ambalate în modul în care omul este obișnuit astăzi să primească produse alimentare.
Păstrând gustul, tradiția, asigurându-ne că respectăm datina și bucuria de a avea pe masă niște produse cu care eram obișnuiți, care poate da, sunt specifice familiei mele, sau zonei noastre, dar cu siguranță sunt extrem de gustoase, fiind produse cu care ne mândrim.
Pe masa de Crăciun vor fi exact aceleași produse ca și pe mesele clienților. Mâncarea unește!”, a mai spus acesta.
„Tendința de a nu mai găti masa de Crăciun acasă crește”
„Observ, de la an la an, că această tendință de a nu mai găti masa de Crăciun acasă crește. A început cu familiile tinere și pare să continue, înglobând un public din ce în ce mai variat. Anul acesta, comenzile se îndreaptă preponderent spre produsele autohtone”, a precizat Cătălin Mahu, directorul unui lanț de restaurante din Capitală.