Penisul bionic poate trata disfuncția erectilă!
Experții din China au venit cu un nou mod de a trata disfuncția erectilă. Aceștia au dezvoltat un penis bionic. Cercetătorii au folosit țesut artificial pentru a restabili funcția erectilă la porci, un progres promițător pentru repararea incapacității constante de a menține erecția, a bărbaților afectați de această problemă.
Citește și: Ce spun forma și lungimea nasului cu adevărat despre cât de dotat este un bărbat! Sunt adevărate miturile?
„Este un domeniu care a primit puțină atenție, dar nevoia aferentă este uriașă”, a declarat Xuetao Shi, cercetător la Universitatea de Tehnologie din Guangzhou, China de Sud, și autor al studiului publicat miercuri în revista științifică Matter. În timpul experimentelor, oamenii de știință au testat tunica albuginea artificială (țesutul fibros al penisului n.r) și o injecție salină, care au reușit să restabilească funcția erectilă la porci. Cercetătorii vor explora, de asemenea, tehnici de reparare a altor țesuturi, inclusiv inima și vezica urinară.
Cum au decurs experimentele
Se estimează că 50 la sută dintre bărbații cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani se confruntă cu o formă de disfuncție erectilă, au spus cercetătorii, iar aproximativ cinci la sută suferă de boala Peyronie. Boala frecvent cauzată de leziuni în timpul sexului, implică deteriorarea țesutului care permite menținerea unei erecții. Cercetatorii chinezi au spus că și alte țesuturi din organism au fost folosite pentru a înlocui tunica albuginea deteriorată, dar acestea sunt uneori respinse de către sistemul imunitar.
În schimb, grupul de cercetare a creat o tunică artificială albuginea (ATA) care imită elasticitatea țesutului natural cu o substanță numită hidrogel. Hidrogelurile pot fi naturale sau sintetice și sunt utilizate pentru un număr tot mai mare de aplicații biomedicale, inclusiv lentile de contact și ingineria țesuturilor. „Erecția penisului a revenit la normal după suturarea ATA la partea rănită, iar prognosticul pe termen lung a fost satisfăcător”.
În leziunile penisului, tunica albuginea este de obicei deteriorată împreună cu nervii din jur și corpul cavernos. Acesta este tesutul spongios care trece prin axul penisului – făcând reparațiile și mai dificile.
„Am prevăzut în mare măsură problemele și rezultatele procesului de construcție ATA. Dar am fost încă surprinși de rezultatele experimentelor pe animale, unde penisul și-a recăpătat erecția normală imediat după utilizarea țesutului ATA. Cel mai mare avantaj este că realizează funcții asemănătoare țesuturilor normale, prin imitarea microstructurii lor naturale. ”, a mai adăugat cercetătorul Shi.
Iată și: Iubitul tău are penisul curbat ori ţi-a mărtursit chiar el acest lucru? Iată ce trebuie să ştii
Vor crea tehnici de reparare a altor țesuturi
Testele de laborator au arătat că dispozitivul nu este toxic pentru alte țesuturi și sânge – deci poate rămâne în organism pentru o lungă perioadă de timp.
Xuetao Shi a mai declarat că „rezultatele la o lună după procedură au arătat că grupul ATA a obținut rezultate bune, deși nu perfecte, de reparații” , și că descoperirile „arată promisiunea pentru repararea leziunilor penisului la om” și pot fi potențial „extinse la multe alte țesuturi”.
Pe viitor, experții au în plan investigharea tehnicilor de reparare a altor țesuturi – inclusiv inima și vezica urinară. „Această abordare de proiectare nu se limitează la designul biomimetic al țesuturilor tunica albuginea, dar poate fi extinsă la multe alte țesuturi importante”, a încheiat Shi.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!