Povestea bărbatului rus care a supraviețuit o lună în bârlogul unui urs este falsă!

28 iunie 2019 14:59   Fapt divers
Ultima actualizare:

Zilele acestea, în presa din întreaga lume s-a viralizat povestea unui bărbat pe nume „Alexandr” care ar fi fost salvat din Tuvei, Siberia, după ce ar fi petrecut olună de zile în bârlogul unui urs.

Povestea lui a fost considerată un adevărat miracol, iar publicațiile din întreaga lume au preluat știrea. Bărbatul aproape mumificat ar fi fost salvat de câini de vânătoare, iar publicația rusă EADaily a publicat și un filmuleț drept dovadă. Redactorul șef al site-ului, Alexei Demin, a explicat că a primit filmulețul dintr-o singură sursă locală, care l-ar fi obținut de la „prietenii vânători”.

Autoritățile locale au intervenit

Articolul a fost un real succes, fiind cel mai popular de pe site. Cu toate acestea, povestea este falsă. Nu e pentru prima oară când filmulețul cu bărbatul aproape modiicat a devenit viral, potrivit adevarul.ro

Pe 19 iunie, o altă poveste șocantă a apărut în orașul Soci. Protagonistul ei era tot Alexandr, însă bărbatul ieșise dintr-un morânt, după ce ar fi fost îngropat de viu. Oficialii locali au confirmat, ulterior, că știrea este falsă. Alexei Demin a recunoscut că autoritățile locale au contactat publicația EADaily pe care a acuzat-o că propagă știrea falsă cu ursul. În filmuleț este, cel mai probabil, o păpușă pentru care s-au folosit efecte speciale. 

Mai multe