Tragedie! Un soldat de 18 ani, care a participat la funeraliile reginei, găsit mort în cazarmă

30 septembrie 2022 20:41   Fapt divers
Ultima actualizare:

Un tânăr soldat „minunat” care a participat la înmormântarea de stat a reginei a fost găsit, în mod tragic, mort la cazarma sa, conform dezvăluirilor făcute de către publicația britanică Daily Mail. 

Soldatul Jack Burnell-Williams, în vârstă de 18 ani, a jucat un rol esențial în extraordinara procesiune a sicriului Majestății Sale, care a fost transportat cu un cărucior special de la Westminster Abbey, prin Whitehall, pe lângă Palatul Buckingham până la Wellington Arch, după moartea celui mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. 

Poliția și paramedicii de la Serviciul de Ambulanță din Londra s-au îndreptat spre Hyde Park Barracks din Knightsbridge, centrul Londrei, după ce au primit un apel la 15:48. Soldatul a fost declarat mort la fața locului. Poliția a spus că nu tratează moartea ca fiind una suspectă. 

Laura, în vârstă de 42 de ani, a postat o fotografie cu fiul ei, cunoscut de familia sa sub numele de Jak, călare, în uniforma de ceremonie și a scris într-un omagiu emoționant pe Facebook: „N-am crezut niciodată că voi spune asta vreodată, dar suntem devastați de moartea fiului nostru minunt, Jak".

Soldatul Burnell-Williams, care a servit în Blues and Royals, era considerat unul dintre cei mai noi recruți ai Cavaleriei Casei Regale a Marii Britanii. 

6.000 de soldați, marinari și piloți care fac parte din aramata britanică au participat la procesiune. Aceștia au efectuat un salut regal în mai multe puncte de pe traseu. Unul dintre punctele în care au zăbovit a fost reprezentat de Memorialul Reginei Victoria. 

Opt soldați din Batalionul 1, Queen's Company Grenadiers Guards, au avut dificila sarcină de a transporta sicriul reginei de la Westminster Hall la afet și apoi în Westminster Abbey, odată ce procesiunea a fost încheiată. 

Funeraliile reginei Elisabeta a II-a au costat o avere

Funeraliile reginei Elisabeta a II-a au fost urmărite de peste 4 miliarde de oameni din întreaga lume, iar acestea au costat aproximativ nouă milioane de dolari, conform publicațiilor britanice. În jur de 7 milioane au fost alocate pentru pază și protecție, ținând cont că la eveniment au participat atât de multe figuri politice importante. 

Charles a devenit Regele Charles al III-lea după moartea mamei sale, iar primele monede cu chipul său au fost deja fabricate, conform Monetăriei Marii Britanii. Ele vor fi date în folosință în cursul anului 2022. Și monedele cu chipul reginei Elisabeta a II-a vor rămâne în circulație, fiind perfect valabile și legale. 

Sursă foto: Profimedia 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Mai multe