Tot mai multe gospodine pun o ceapă în baie. De ce fac, de fapt, acest lucru

3 octombrie 2024 11:57   Fapt divers

Ceapa, unul dintre cele mai folosite alimente în orice bucătărie, își găsește întrebuințare și în alte cazuri. Un exemplu este cel în care gospodinele o pun în baie, cu scopul de a elimina o problemă destul de des întâlnită. 

Așa cum probabil v-ați dat seama, este vorba despre mirosul neplăcut din baie care persistă, de cele mai multe ori fiind ineficiente produsele din comerț. Cum ne poate ajuta în această problemă, aflați din rândurile de mai jos. 

Ceapa elimină mirosurile din baie 

Puține persoane știu că dacă pun o ceapă în baie aceasta elimină mirosurile neplăcute. Așezată pe o farfurie, lângă toaletă, reușește să neutralizeze mirosurile neplăcute. 

Ceapa trebuie curățată de frunze și tăiate pe jumătate sau în mai multe felii, apoi așezată pe o farfurie și depozitată lângă vasul toaletei sau pe rezervorul acesteia. Las-o să acționeze până dimineață și vei observa diferența. 

Alte remedii care elimină mirosurile neplăcute 

Pe lângă trucul cu ceapă amintit mai sus, menționăm și celebrul bicarbonat de sodiu, care are întrebuințări nenumărate. O cutie desfăcută și așezată în spatele vasului de toaletă este mai mult decât suficientă pentru eliminarea mirosurilor urâte. 

Sucul de lămâie - cel mai simplu lucru pe care trebuie să-l faci este să pulverizezi suc de lămâie pe suprafețele urât mirositoare din baie. Șterge-l după câteva minute cu o lavetă sau prosoape de bucătărie. 

Cum să tai ceapa fără să lăcrimezi 

Una dintre cele mai cunoscute probleme cu care se confruntă gospodinele este lăcrimatul cauzat de tăierea cepii. Pentru a soluționa această problemă tot ce trebuie să faci este să tai ceapa într-o zonă cu curent: hotă sau ventilație - așa se vor împărștia acizii și vei scăpa de lăcrimatul neplăcute. 

Un alt truc constă în depozitarea cepei la congelator cu o oră înainte de a fi tăiată. 

De asemenea, ochelarii de înot pot fi utili atunci când tai ceapă. 

În timp ce tai ceapa, pune cuțitul câteva secunde în oțet sau apă rece. 

Mai multe