Trucul ingenios care ne scapă de o mare problemă. Ce trebuie să facem de fiecare dată când tăiem ceapă

Indiferent de cât de iscusiți suntem la gătit, odată și odată va veni și momentul în care vom fi nevoiți să tăiem o ceapă. Și după cum cu siguranță că deja știm, acest moment poate veni la pachet cu lacrimi și cu ochi iritați. Din fericire, există un truc ingenios care deja a devenit viral pe TikTok și care ne poate scăpa de această problemă. Și tot ce ne trebuie este un simplu șervețel umed.

Un truc ingenios ne poate ajuta să tăiem ceapa mai ușor / foto: Freepik
Un truc ingenios ne poate ajuta să tăiem ceapa mai ușor / foto: Freepik

Ceapa este un ingredient delicios în mâncare, indiferent de care ar fi aceasta. Însă, atunci când gătim și suntem nevoiți să tăiem o ceapă, vom observa destul de rapid că, din cauza acesteia, ochii ne vor deveni iritați și vom lăcrima, poate chiar destul de serios. Pentru cei dintre noi fără prea mare experiență în bucătărie, acest moment poate fi unul extrem de neplăcut.

Iar deși gospodinele cu experiență poate că s-au obișnuit deja cu el, cu toții putem fi de acord că cel mai bine ar fi să existe o modalitate de a evita acest efect secundar al cepei. Iar Max McCann, care împărtășește cu umăritorii săi de pe TikTok rețete delicioase, ne oferă un truc ingenios care ne poate ajuta împotriva acestei probleme.

Trucul ingenios care ne poate scăpa de o mare problemă

Trucul ingenios propus de către Max McCann a devenit foarte rapid viral pe rețeaua de socializare TikTok.

Practic, tot ce trebuie să facem este să ne asigurăm că punem un șervețel umed pe tocător, înainte de a începe să mărunțim ceapa! Acest șervețel, sau chiar și o simplă cârpă umedă, ar trebui să ne ajute să nu mai avem ochii atât de iritați, atunci când tăiem ceapă!

Metoda a devenit virală pe TikTok

Practic, motivul pentru care acest truc funcționează este faptul că acidul eliberat de ceapă, care ne și provoacă lacrimile, va fi mult mai atras de apă, decât de aerul din jur. Astfel, ochii noștri nu vor mai fi atât de loviți de impactul pe care acest acid îl are.

Această metodă simplă și ingenioasă ne poate ajuta să gătim mult mai ușor, iar ceapa nu ne va mai da niciodată bătăi de cap!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
leopard pexels jpeg
fete cumparaturi jpg
shutterstock 2299955935 jpg
bani multi pensie jpg
luis armando albino jpg
studenti regie PNG
6 front poza mare 1 (alege tu care iti place) jpg
Plajă Neptun - Olimp FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net