Tragedie în Satu Mare! O femeie și-a ucis bebelușul și l-a aruncat în canal

6 martie 2023 15:56   Fapt divers

Un bebeluș din Satu Mare a fost ucis de propria mamă, la scurt timp după naștere. În urma faptei sale, femeia riscă până la 5 ani de închisoare. 

Poliția din Satu Mare – Serviciul de Investigații Criminale a dat astăzi de urma mamei fătului ucis. Aceasta fusese pusă sub control judiciar, din data de 03.03.2023, pe o perioadă de 60 de zile, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Bebeluș ucis de propria mamă, imediat după naștere

În noaptea de 1-2 martie 2023, după ce a dat naștere la domiciliul din loc. Călineşti Oaş, sat. Coca, nr. 119, jud. Satu Mare, unui nou-născut de sex feminin, inculpata G. L. a ucis copilul „prin obstrucționarea orificiilor respiratorii cu un corp moale după care l-a aruncat pe acesta într-un canal din apă situat în spatele imobilului de domiciliu, în urma acestor activități rezultând decesul non-născutului, care s-a datorat asfixiei mecanice”, potrivit referatului întocmit în cauză de către Parchet.

Femeia riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani, conform prevederilor art. 200 alin. (1) din Codul penal, ce incriminează uciderea ori vătămarea nou-născutului săvârșită de către mamă.

În raportul său de activitate pe anul 2022, publicat pe site-ul Ministerului Public, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, acesta își menține ca prioritate „protecția victimelor infracțiunilor, precum și combaterea infracțiunilor de violență domestică” și a „infracțiunilor comise asupra minorilor”. Acest lucru vine în dorința de a contracara bilanțul îngrijorător de infracțiuni comise împotriva copiilor, care, la nivelul anului 2022, conform raportului amintit, se prezenta astfel:

Copii victime ale părinților:

- 296 = victime ale infracțiunilor contra persoanei, din care 226 minori

 - 31 = victime ale omorului, din care 14 minori

 - 22 = victime ale omorului faptă consumată, din care 11 minori

- 102 = victime ale lovirilor sau altor violențe, din care 65 minori [...]

- 1 = victimă ale vătămării corporale și vătămării corporale din culpă, din care

1 minor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe