Trucul banal care te ajută să desfaci un borcan cu capacul înțepenit! Durează câteva secunde

6 octombrie 2024 10:14   Fapt divers

Dacă de multe ori vrei să deschizi un borcan cu murături și nu reușești să desprinzi capacul, trebuie să știi că există un truc care te ajută să rezolvi problema imediat. Capacul se va deschide ca prin minune și nici măcar nu este nevoie să îți folosești toată forța.

Cum deschizi borcanul cu capacul înțepenit 

„În loc să folosești cuțitul și să te tai, încearcă să pui mâinile așa, să apeși presiune .. și a pocnit. În loc să tai dovlecelul așa, mai bine încearcă să rotești leguma. E mult mai rapid și mai ușor. Când ai o legătură de pătrunjel, fii atent ce trebuie să faci. Ai nevoie de un borcan, pui capacul invers și apoi iei un borcan mai mic sau un păhărel, pui apă în el, așezi legătura de pătrunjel și îl încadrezi în borcan. Apoi poți să îl pui în frigider și pătrunjelul tău o să dureze de zece ori mai mult", a declarat tânărul pe pagina de TikTok. 

Alte trucuri care te ajută să deschizi borcanul 

Lasă să intre aer: Cel mai bun mod de a face acest lucru este cu un cuțit mic pentru unt. Pune cu atenție cuțitul între capac și borcan și răsucește puțin pentru a rupe sigiliul.  Fă acest lucru cu prudență pentru a evita spargerea borcanului sau potențialele accidente.

 Apă fierbinte: Încearcă să pui apă fierbinte peste borcan pentru un minut, ștergându-l și apoi deschizi capacul; s-ar putea să fie de ajutor să apuci cu un prosop pentru a obține stabilitate. Căldura poate ajuta metalul să se extindă puțin, facilitând ruperea sigiliului, deoarece își pierde aderența pe marginea borcanului. De asemenea, poți folosi un uscător de păr sau brichetă (cu atenție!), Sau înmoaie borcanul în apă caldă, pentru a obține un efect similar.

Instrument special: Există pe piață instrumente speciale de deschidere a borcanelor. Sunt ideale pentru cei care nu au forță sau vor să deschidă rapid orice borcan.  Ele reduc energia necesară pentru a deschide borcanul și vor maximiza rezultatele efortului depus. Chiar și un copil poate să scoată capacul unui borcan încăpățânat imediat.

Alte trucuri simple

Uneori, mâinile tale nu au tracțiunea necesară pentru a face treaba.  Încearcă să folosești un prosop, un burete umed, mănuși de cauciuc, un tampon din silicon (cum ar fi cele folosite pentru a apuca tigaile fierbinți), un mousepad sau chiar o bandă de cauciuc groasă în jurul marginii capacului pentru a  oferi ceva stabilitate suplimentară.  Răsucește ferm și cu atenție, menținând presiunea asupra capacului și s-ar putea să cedeze.

Bandă adezivă: Ia o bucată de bandă adezivă și înfășoar-o parțial în jurul capacului. Lasă un capăt de care să tragi și apoi trage cu forță, ținând cu o mână borcanul. 

Mai multe