Trucul mai puțin cunoscut prin care verifici cât de gustos este pepenele. Ce presupune metoda „moneda”?
Pepenele verde este vedeta fructelor în perioada verii, iar pentru a-l alege pe cel mai copt, gustos și zemos, oamenii folosesc diferite trucuri. Unii bat cu degetele pe coajă, alții se uită la aspectul său, însă mai puțin cunoscută este metoda „monedei”, la fel de eficientă. Ce presupune?
Această tehnică se aplică felilor de pepene deja tăiate, pe care le găsim în piețe sau supermarketuri. Metoda „monedei” are rolul de a verifica textura și densitatea fructului, iar procedura este foarte simplă, anunță CSID.ro.
Cum verifici cu o monedă cât de copt este pepenele
Dacă îți dorești să verifici cât este de copt, zemos și gustos este pepenele pe care intenționezi să îl cumperi, ai nevoie de o monedă mică, de 10 sau 50 de bani. Tot ce trebuie să faci, este să o așezi pe suprafața pulpei, iar dacă rămâne nemișcată, fructul este bine copt și dulce. În schimb, dacă moneda alunecă, înseamnă că ar putea fi trecut, mai anunță publicația.
Principiul de bază al acestei metode este că un pepene copt și ferm are o textură suficient de rezistentă pentru a susține o greutate mică, fără să se deformeze. În schimb, dacă fructul este prea copt și trecut, pulpa devine moale și nu mai poate susține moneda.
Așa îți dai seama dacă pepenele conține coloranți și substanțe chimice!
Există inclusiv metode simple prin care poți afla dacă pepenele verde a fost tratat cu substanțe, precum coloranți și zahăr.
În primul rând, reține că un pepene verde natural are o pulpă roșie sau roz închis, cum trebuie să fie în mod natural, cu semințe negre sau maro închis. Dacă pulpa este excesiv de roșie, prea strălucitoare sau lucioasă, este posibil să fi fost tratat cu coloranți sau pigmenți sintetici, anunță „Thehealthsite”. Verificarea se face prin tăierea unei felii mici de pepene, pe care o apeși pe un prosop de hârtie albă. Dacă sucul lasă o pată roșiatică foarte închisă sau colorată în mod neobișnuit, pepenele ar putea conține coloranți.
În ceea ce privește zahărul sau alte substanțe lichide injectate, poți verifica dacă a fost tratat apăsând ușor pe suprafața sa. Dacă simți zone prea moi, lipicioase sau observi că din pepene se scurge un lichid neobișnuit, iar pe coajă apar pete sau decolorări, este posibil ca fructul să fi fost copt chimic.